Több mint hatvan ember tűnt el egy illegális aranybánya beomlásakor

  • narancs.hu
  • 2019. február 27.

Katasztrófa

Indonéziában történt a baj.

Több mint hatvan ember tűnt el egy bányaomlásban Indonéziában - közölte Sutopo Purwo Nugroho, a szigetország katasztrófavédelmének szóvivője szerdán.

A szerencsétlenség egy illegális aranybányánál következett be Celebesz szigetén (Sulawesi), Bolaang Mongondow körzetben. A katasztrófavédelem közlése szerint a mentőszolgálatok nagy erőkkel keresik a túlélőket.

Abdul Muin Paputungan, a helyi polgárvédelmi ügynökség vezetője közölte: a baleset az után következett be, hogy a rögtönzött bánya nem elég erős talajába állított tartógerendák és rudak összeomlottak.

Mindeddig 15 embert mentettek meg és 3 holttestet találtak.

A katasztrófa helyszínéről készült felvételeken azt látható, hogy mentőalakulatok és helyiek túlélőket cipelnek hordágyon egy sárral borított domboldalon.

A kisüzemi aranybányászat tilos Indonéziában, de ettől függetlenül a gyakorlat továbbra is elterjedt a vidéki területeken. A szabályozás hiánya és a rögtönzött bányák silány szerkezete miatt az ilyen típusú szerencsétlenségek viszonylag gyakoriak. Aktivisták régóta azt hangoztatják, hogy a vidéki emberek a munkalehetőség hiánya miatt próbálnak illegális bányászatból megélni. A helyi hatóságok pedig gyakran szemet hunynak a gyakorlat felett.

2 dead and dozens feared trapped after landslide engulfs illegal Indonesian gold mine

An illegal gold mine in Indonesia has collapsed and buried dozens of people who are "screaming for help," according to a disaster management official at the mine, where two people were confirmed dead.

Figyelmébe ajánljuk