Hétfőtől ismét lehet látogatni a kórházakban

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. május 20.

Katasztrófa

A látogatási tilalom részleges feloldását Müller Cecília jelentette be

Hétfőtől részlegesen feloldják a kórházi látogatási tilalmat – jelentette be az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján, számolt be róla az MTI.

A feloldás nem vonatkozik a koronavírus-fertőzéssel kezelt betegekre, akiket továbbra sem lehet látogatni. A más osztályokon fekvő betegekhez pedig egy nap csak egy ember mehet be, egy órára, és a látogatónak védettségi igazolvánnyal kell rendelkeznie, fogalmazott Müller Cecília.

Az országos tisztifőorvos hozzáfűzte, az oltásoknak köszönhetően sikerült úrrá lenni a járvány harmadik hullámán. Elmondta továbbá azt is, hogy csütörtökön 54800 Moderna-vakcinát várnak, pénteken 55200 adag AstraZeneca-oltóanyag érkezik, ezeket a második körös oltásokra használják fel.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Orbán Viktor csak viccelt

  • narancs.hu

Min kellene meglepődni? Azon, hogy Orbán a legszívesebben megpucolna az EU-ból, és hogy csak a pénz miatt nem hirdeti meg a kilépést?