Elsüllyedt egy magyar hajó a Dunán, vasércet vitt

  • narancs.hu
  • 2023. március 12.

Katasztrófa

Regensburg közelében, egy zsilipmedencében történt a baleset, mindkét ember kijutott a partra.

Elsüllyedt egy vasárcet szállító magyar teherhajó pénteken a Duna németországi szakaszán, Regensburg közelében, a Geislingnél lévő zsilipmedencében.

A 85 méter hosszú és 8 méter széles jármű egyelőre ismeretlen okokból néhány perc alatt a víz alá merült. A 11 méter mély medencében a teteje sem látszik ki. 

Tények tudósítása szerint a fedélzeten két magyar férfi tartózkodott, a 61 éves kapitány és a 64 éves kormányos. Ők gumicsónakon a partra jutottak, de úszniuk is kellett a baleset idején, ezért kihűlés miatt kórházba szállították őket. 

Valamennyi üzemanyag is kifolyt, de ezt fel lehet fogni. A Tényeknek nyilatkozó nautikai igazságügyi szakértő, Szabó Gyula azt mondta a baleset helyszínéről, hogy egy betonkamrát kell elképzelni, amelyből a felszínen úszó olaj nem juthat ki, mert a zsilipet lezárták. A főgép hajtóanyaga szivároghatott el.

A baleset körülményeit vizsgálják. Azt, hogy mekkora a kár, és hogy mennyibe kerül majd a vasércrakomány miatt is súlyos hajó kiemelése, még nem tudták fölmérni.

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk