Ismét a húszezret közelíti az új fertőzöttek száma

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. február 2.

Katasztrófa

77 beteg elhunyt, 19 690 új esetben mutatták ki a fertőzést.  

19 690 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 1 582 517-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Meghalt 77 beteg, így az elhunytak száma 41 548-ra emelkedett – közölte a koronavirus.gov.hu szerdán.

Az aktív fertőzöttek száma 230 549-re emelkedett. Kórházban 4341 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 163-an vannak lélegeztetőgépen.

Magyarországon a beoltottak száma 6 365 250, közülük 6 105 342-en a második, 3 693 859-en pedig már a megerősítő, harmadik oltást is megkapták. 

A kormányzati portál közölte: a negyedik oltás is már foglalható és kérhető, akár az oltási akciókban is. A negyedik oltás kérhető 18 év felett, ha a harmadik oltás beadása óta már eltelt négy hónap. Az olthatóság megítéléséért az oltóorvos szükség esetén konzultálhat a kezelőorvossal, a háziorvossal. Az oltóanyag-választás minden esetben az oltóorvos feladata, aki a pácienst ismerve, a szakmai szempontok alapján dönt. Általános ellenjavallata egyik kombinációnak sincs – írták.

Azok az oltatlanok, akik a fertőzésen átestek, várakozási idő nélkül, a betegségből történt felgyógyulásuk után olthatók.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezedigitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk