Kényszerleszállást hajtott végre egy kisrepülő a XVII. kerületében

  • narancs.hu
  • 2023. december 15.

Katasztrófa

A gép gyakorló repülést végzett Ferihegy közelében, amikor leállt a motorja.

Budapest XVII. kerületében, egy szántóföldön hajtott végre kényszerleszállást egy kisrepülőgép – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőhelyettese pénteken az MTI-vel.

A szóvivőhelyettes elmondta, a fővárosi Izbég és Nemesbükk utca által határolt területen szállt le a Cessna 150 típusú repülőgép, a kényszerleszállás okainak kivizsgálása még folyamatban van. Hozzátette,

tűz és füst nem keletkezett, tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség, a gépen lévő két személy elhagyta a kisrepülőt.

Az MTI információi szerint az eset helyszíne körülbelül 700 méterre esik a lakóházaktól. A 24.hu úgy tudja, a balesetet szenvedett gép a Cavok Aviation Training Kft. egyik repülője volt, amit pilótaoktatásra használnak. A cég a Budapest Műszaki Egyetemmel áll szerződéses kapcsolatban, a repülőmérnöki kar hallgatói szerezhetnek az itt végzett gyakorlati oktatással pilótaengedélyt.

 
 
Rendőrök és a Közlekedésbiztonsági Szervezet munkatársai vizsgálják a Cessna 150 típusú repülőgépet a főváros XVII. kerületében, miután a kisrepülőgép kényszerleszállást hajtott végre 2023. december 15-én.
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Lazsovits Marcell, a Cavok ügyvezetője a lap megkeresésre elmondta, a gép gyakorló repülést hajtott végre Ferihegy közelében, amikor leállt a motorja. Az ügyvezető azt nem tudta megmondani, hogy a fedélzeten egyetemi hallgató is tartózkodott-e.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk