Két épület lángolt kedd hajnalban a XV. kerületben

  • narancs.hu
  • 2023. január 3.

Katasztrófa

Egy ember életét vesztette. 

Kedden, hajnali fél háromkor érkezett a bejelentés a katasztrófavédelem ügyeletére, hogy kigyulladt egy családi ház Budapesten a XV. kerületben. A Kolozsvár utcában lévő ház egyik könnyűszerkezetes melléképületében keletkezett a tűz, innen terjedt át a mellette lévő családi házra – olvasható a katasztrófavédelem oldalán. 

A melléképület korábban fegyverboltként működött, ezért a tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre. 48 tűzoltó összesen 14 járművel végezte az oltást. A házból öten kimenekültek, a sűrű füstben a tűzoltók az ablakot betörve hatoltak az épületbe, hogy kimentsenek egy még bent rekedt embert, azonban az életét már nem lehetett megmenteni.

 
Kiégett családi ház, mellette szintén kiégett könnyűszerkezetes épület (j) Budapest XV. kerületében a Kolozsvár utcában 2023. január 3-án.
Fotó: Lakatos Péter / MTI
 

A száz négyzetméteren pusztító lángokat másfél óra alatt fékezték meg a tűzoltók. A korábban fegyverboltként működő melléképületben már nem voltak fegyverek, lakásnak volt berendezve. A családi ház és a melléképület is lakhatatlanná vált, az ott élőket rokonok fogadták be. A tűz keletkezési okát tűzvizsgálati eljárás fogja feltárni. 

A katasztrófavédelem hangsúlyozza, a tragédiák megelőzése érdekében érdemes otthonra füstérzékelőt venni. A statisztikák szerint nemcsak haláleset nem következett be, hanem füstmérgezést sem szenvedett senki azokban az épületekben ahol volt füstérzékelő. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk