Koronavírus: Ötre emelkedett a halálos áldozatok száma Olaszországban

  • narancs.hu
  • 2020. február 24.

Katasztrófa

A budapesti és a debreceni repülőtéren is mérik a térségből érkező utasok testhőmérsékletét.

Már öt halálos áldozata van Olaszországban a koronavírusnak – írta meg a hvg.hu. Az áldozat egy 88 éves férfi, aki a lombardiai Lodiban élt. Korábbi egészségi állapotáról egyelőre nincsenek hivatalos információk.

Az észak-olaszországi Lombardia és Veneto térségében lezárják az új koronavírus gócpontjait, az ott élők a következő két hétben nem hagyhatják el a területet, és senki nem léphet be oda – jelentette be Giuseppe Conte olasz miniszterelnök a rendkívüli rendelet pontjait ismertetve sajtótájékoztatón szombat éjszaka. A vesztegzár az északnyugati Lombardia tartományban a Lodi város térségében található tíz önkormányzat lakosait érinti, valamint az északkeleti Veneto tartományban Vo' Euganeo területét.

Ezekben a tartományokban felfüggesztették közintézmények, oktatási intézmények működését, korlátoztak egyes gazdasági tevékenységeket és rendezvényeket is elhalasztottak

Az utóbbi másfél napban ebben a két övezetben óráról órára emelkedett a fertőzöttek száma. Az intézkedés Venetóban 3500 embert érint, míg Lombardiában csaknem 47 ezret. A miniszterelnök megerősítette azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint a rendőrség és a katonaság végzi a lezárásokat.

Figyelemmel az észak-olaszországi Lombardia és Veneto tartományokban váratlanul megnövekedett koronavírus-gyanús fertőzött esetek számára, a magyar hatóságok arra kérik a magyar állampolgárokat, hogy észak-olaszországi látogatásaikat fontolják meg.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a római nagykövetség és a milánói főkonzulátus a nap 24 órájában elérhető ügyeleti számokat aktivált a koronavírus-fertőzés olaszországi terjedése miatt a bajbajutott magyar állampolgároknak. a római nagykövetség a +39 348 800 8159-es, a milánói főkonzulátus a +39 339 621 9517-es telefonszámon érhető el.
A koronavírussal kapcsolatos olaszországi friss hírek a www.konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?olaszorszag honlapon érhetők el.

Mérik az új típusú koronavírus olaszországi terjedése miatt az onnan közvetlenül érkező utasok testhőmérsékletét a budapesti és a debreceni repülőtéren is – közölte az országos tisztifőorvos hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az osztrák hatóságok vasárnap felfüggesztették a vasúti átkelést az Olaszországgal közös határon, miután a Velencéből induló, Münchenbe tartó nemzetközi járaton két utasnál a koronavírusos fertőzés tüneteit állapították meg.

Az osztrák hatóságok felfüggesztették a vasúti átkelést az Olaszországgal közös határon

A Velencéből induló, Münchenbe tartó nemzetközi járaton két utasnál a koronavírus tüneteit állapították meg. Az osztrák hatóságok vasárnap felfüggesztették a vasúti átkelést az Olaszországgal közös határon, miután a Velencéből induló, Münchenbe tartó nemzetközi járaton két utasnál a koronavírusos fertőzés tüneteit állapították meg.

Figyelmébe ajánljuk