Koronavírus: Az Egyesült Államokban megkezdték az öt év alatti gyerekek beoltását

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. június 22.

Katasztrófa

A Modernából két adagra, a Pfizerből háromra van szükség.

Az Egyesült Államokban helyi idő szerint kedden megkezdték az öt év alatti gyerekek beoltását a koronavírus ellen.

A Moderna kétadagos vakcinájának beadását vészhelyzeti alkalmazásra a hat hónap és öt év közötti gyerekek, a Pfizer háromadagos védőoltását pedig a hat hónap és négy év közötti korosztály számára engedélyezték múlt héten.

Azt még nem tudni, hogy hány szülő kéri a legfiatalabb gyerekek beoltását. Az öt és tizenegy év közötti korosztály beoltása tavaly októberben vált lehetővé, azóta a szövetségi hatóságok adatai szerint a korcsoport tagjainak nagyjából 29 százaléka kapta meg az összes dózist. Egy májusi közvélemény-kutatás során

a megkérdezett szülők ötöde nyilatkozott úgy, hogy amint lehetséges, azonnal beadatná öt év alatti gyermekének a koronavírus elleni oltást.

Vivek Murthy amerikai orvos a CNN televízióban kedden azt tanácsolta a szülőknek, hogy vegyék komolyan a vírust, amely az Egyesült Államokban csaknem 500 gyerek halálát okozta a világjárvány kirobbanása óta, több mint 30 ezer öt év alatti kisgyermek pedig kórházi kezelésre szorult.

Az amerikai közegészségügyi hatóságok szorgalmazzák a gyerekek átoltását, mert azzal szerintük súlyos megbetegedések és halálesetek előzhetők meg, ha a nyár végi és őszi iskolakezdésre ismét emelkedni kezdenének az esetszámok.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?