Koronavírus: Floridában újranyitották a strandokat

  • narancs.hu
  • 2020. április 20.

Katasztrófa

Az állam republikánus kormányzója úgy véli, az embereknek szüksége van napfényre, így további strandokat nyitott meg.

Florida északkeleti partvidékén már a hétvégén megnyitottak egyes tengerparti strandokat, Ron DeSantis kormányzó azonban további könnyítéseket jelentett be. Ugyanakkor azt is előírta, hogy a tengerparton is kötelező betartani a társadalmi távolságtartás szabályait, és érvényben maradnak a nagyobb összejöveteleket tiltó előírások is.

Hiába a kormányzót ért sok bírálat, Ron DeSantist kiáll korábbi döntései mellett.

Ahogy azt nem rég megírtuk, emberek százai lepték el Florida strandjait, miután a hivatalos szervek enyhítettek a kijárási korlátozásokon.

Az állam republikánus kormányzóját, Ron DeSantist már korábban is érték kritikák. Bírálói szerint a koronavírus-járvány kitörését követően nem intézkedett elég gyorsan. Most úgy döntött, hogy az államban található városok egy része bizonyos feltételekkel megnyithatja a tengerparti strandjait és a parkokat. Azt továbbra is elvárják, hogy a polgárok tartsanak egymástól kellő távolságot.

„Az embereknek szüksége van friss levegőre” – felelte DeSantis arra az újságíró kérdésre, miért lazít a korlátozásokon. Az enyhítés jegyében az állam északi részén található Jacksonville tengerpartján újra szabad lett a séta, a kerékpározás, a túrázás, a horgászat, a futás, az úszás, a szörfözés és a háziállatok sétáltatása.

false

Ilyen, amikor enyhítenek a kijárási korlátozáson: Floridában megrohatnák a strandokat

Pedig egy olyan államról van szó, ahol meghaladja a 700-at az áldozatok száma. Emberek százai lepték el Florida strandjait, miután a hivatalos szervek enyhítettek a kijárási korlátozásokon. Közben a helyi halálos esetek száma 726-ra emelkedett - írja a Guardian. Az állam republikánus kormányzóját, Ron DeSantist már korábban is érték kritikák.

Figyelmébe ajánljuk