Koronavírus: idei csúcson a halálozások száma

  • narancs.hu
  • 2021. március 10.

Katasztrófa

Tovább romlottak az adatok az elmúlt 24 órában. 

5653 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, ezzel a járvány kezdete óta összesen 480 860 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma - írja szerda reggeli jelentésében a koronavírus.gov.hu.

Elhunyt 179 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 16 325 főre emelkedett. A 179 halott egy nap alatt az eddigi legrosszabb adat 2021-ben, decemberben volt hasonlóan magas (illetve néhány napon ennél is magasabb) a halálozások száma. 

Az aktív fertőzöttek száma 123 691 főre emelkedett. 8348 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 844-en vannak lélegeztetőgépen. Mind a kórházban ápoltak, mind a lélegeztetőgépen lévők száma tovább nőtt tegnap óta, de nem annyira drámai mértékben, mint az előző napokban (a kórházban ápoltak száma 78 fővel, a lélegeztetetteké 11 fővel magasabb, mint a tegnapi jelentésben).

1 107 791 fő a beoltottak száma, ebből 317 906 fő már a második oltását is megkapta. 

A háziorvosok többsége mától veszi át az AstraZeneca-vakcinát, és a feladatuk, hogy a praxisukban még nem beoltott regisztrált legidősebbek oltását végezzék vele. A kórházi oltópontokon Szputnyik és Pfizer oltóanyagok vannak, amelyekkel szintén elsősorban a háziorvosok által beküldött regisztrált idősek oltása folytatódik. A múlt hétvégén elhalasztott 60 év alatti krónikus betegek AstraZenecával való oltása csütörtök és vasárnap között lesz a kórházi oltópontokon, az érintettek erre SMS-ben már megkapták az újabb behívót.

Figyelmébe ajánljuk