Közel 400 lakástűz keletkezett karácsonykor

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. december 27.

Katasztrófa

Többen életüket vesztették.

A karácsonyi ünnep három napja alatt 368 helyen volt szükség a tűzoltók beavatkozására, egy ember lakástűzben, ketten szén-monoxid-mérgezésben vesztették életüket - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője kedden az MTI-vel.

Az ünnepek alatt 99 esetben tűz, 269 esetben műszaki mentést igénylő baleset miatt hívták a tűzoltókat, 70 lakástűz történt - írta közleményében Mukics Dániel.

Közlése szerint hétfőn 106 helyszínen volt szükség a tűzoltók munkájára.

Reggel Kunmadarason egy 80 négyzetméteres lakóház nappalijában keletkezett tűz, az épület födémje is beszakadt. A tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak.

A Nógrád megyei Egyházasgergén ketten szén-monoxid-mérgezésben haltak meg, a holttesteket hétfő este találták meg a mentők. A Fő úti családi házban a tűzoltók magas koncentrációban mutatták ki a mérgező gáz jelenlétét. A szén-monoxid feltehetően az épület pincéjében üzemelő, vegyes tüzelésű kazán  meghibásodása miatt keletkezett

Délelőtt Budapesten egy XVIII. kerületi családi házban felrobbant egy gázkazán. Az épület támaszfalából kidőlt egy tíz négyzetméteres darab, négy embert a tűzoltók mentettek ki az erkélyen keresztül. Az épület lakhatatlanná vált, az ott élők elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodott.

Hódmezővásárhelyen egy hétvégi házban keletkezett tűz, az épület lakhatatlan lett.

Délután a salgótarjáni Karancs-kilátó környékéről érkezett segélyhívás, mert egy turistának megsérült a térde, és nem tudott lejönni. A tűzoltók egyórás keresés után megtalálták, lekísérték a kirándulót, és átadták a mentőknek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk

Orbán Viktor csak viccelt

  • narancs.hu

Min kellene meglepődni? Azon, hogy Orbán a legszívesebben megpucolna az EU-ból, és hogy csak a pénz miatt nem hirdeti meg a kilépést?