Krematórium mellett várakozó tömegbe hajtott egy teherautó

  • MTI/narancs.hu
  • 2023. január 8.

Katasztrófa

Tizenheten meghaltak, és sokan megsérültek.

Teherautó rohant bele egy krematórium mellett várakozó tömegbe vasárnap Kína délkeleti részén, a balesetben tizenhét ember meghalt, és huszonketten megsérültek.

Helyi sajtójelentések szerint a tragédia röviddel szombat éjfél után történt a Csianghszi (Jiangxi) tartománybeli Taoling faluban.

A baleset okát vizsgálják. A krematórium épülete mellett összegyűlt emberek arra vártak, hogy másnap bejuthassanak az épületbe.

Bár hivatalosan nem közölnek Kínában adatokat arról, hogy a korlátozások egy hónappal ezelőtti feloldása óta naponta hány embert betegít meg a koronavírus, szemtanúk arról számolnak be, hogy a kórházak és a krematóriumok túltelítettek a kórokozó gyors terjedése miatt. Becslések szerint az utóbbi hetekben több tízezer ember halhatott meg a koronavírus-fertőzés szövődményei miatt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk