Lemondott annak a kínai gyógyszercégnek az elnöke, amelyiktől Orbán is rendelné a vakcinát

  • narancs.hu
  • 2021. január 15.

Katasztrófa

A hongkongi tőzsdén kiadott közleményekből derült ki.

A hongkongi tőzsdén kiadott közleményekből derült ki, hogy e hét keddjén váratlanul lemondott Li Zhiming, a Sinopharm nevű, állami tulajdonban lévő nagy kínai gyógyszergyár igazgatósági elnöke, illetve Li Hui, a cégcsoport igazgatója, egyben az ellenőrzési részleg feje - írja a 444.hu.

Mindketten "személyes okokra" hivatkoztak, egyebet az okaikról nem tudni, az esetet megíró lapok csak találgatnak, hogy a lemondásnak lehetett-e köze a cégük által kifejlesztett koronavírus-vakcinákhoz.

A portál hozzáteszi: a Sinopharm-holdingba tartozó, CNBG nevű cég két vakcinát is kifejlesztett, mindkettőnek még folyamatban van a klinikai tesztelés harmadik fázisa, ám mindkettő megkapta a vészhelyzeti engedélyt a kínai hatóságoktól. Nem tudni azonban pontosan, hogy a kettő közül melyik az, amelyikkel az Emírségekben decemberben elkezdődött a lakosság tömeges oltása, és hogy melyik kapta meg az engedélyt Egyiptomban és Bahreinben.

A cikk beszámol arról is, hogy a kínai állami médiában épp azt jelentették be ma, hogy a legfrissebb eredmények szerint a Sinopharm vakcinájának - nem derül ki, melyiknek - nincs káros hatása a 3 és 17 éves kor közötti beoltottakra sem. Január 4-éig Kínában 4 milliónál is többet beadtak a vakcinából, a CBNG közleménye szerint komolyabb mellékhatások nélkül. 

Figyelmébe ajánljuk