Lengyelországban is találtak igazoltan koronavírusos nyérceket

  • narancs.hu
  • 2020. november 24.

Katasztrófa

Egyre több ország nyércfarmjain mutatják ki a koronavírus mutációját.

8 koronavírusos nyércet találtak Lengyelországban egy nyércfarmon – jelentették a Gdanski Egyetem tudósai.

Az országban ebben a hónapban kezdték tesztelni a farmon tenyésztett nyérceket, miután több ország nyérceiben is kimutatták már a koronavírus mutálódott változatát, írja a 444.hu az Independent cikke alapján.

A lengyel hatóságok azt jelentették, hogy a pandémia kezdete óta 18 olyan koronavírusos embert találtak, akik nyércfarmokon dolgoztak. A Gdanski Egyetem által talált nyércek viszont az első igazoltan fertőzött állatok az országban, eszerint a korábbi 18 dolgozó nem biztos, hogy a nyércek miatt fertőződött meg.

Az intézmény összesen 91 darab nyércet tesztelt, miután november elején a hatóságok bejelentették, hogy több megyében is tesztelni fogják a farmokon lévő nyérceket. A nyércfarmon dolgozókat a tesztelés aggodalommal töltötte el, attól félnek, hogy a prémjükért tenyésztett állataikat tömegesen fogják lemészárolni, akárcsak Dániában és Franciaországban, ahol eddig már 1000 nyércet leöltek a koronavírus miatt.

A COVID-19 mutációját egyre több ország nyércfarmjain mutatták ki, köztük: Dániában, Franciaországban, Spanyolországban, Lengyelországban, Hollandiában, Dél-Afrikában, Svájcban, Olaszországban, Svédországban, Görögországban, a Feröer-szigeteken, Oroszországban és az Egyesült Államokban.

 

 

Figyelmébe ajánljuk