Lengyelországban is találtak igazoltan koronavírusos nyérceket

  • narancs.hu
  • 2020.11.24 15:11

Katasztrófa

Egyre több ország nyércfarmjain mutatják ki a koronavírus mutációját.

8 koronavírusos nyércet találtak Lengyelországban egy nyércfarmon – jelentették a Gdanski Egyetem tudósai.

Az országban ebben a hónapban kezdték tesztelni a farmon tenyésztett nyérceket, miután több ország nyérceiben is kimutatták már a koronavírus mutálódott változatát, írja a 444.hu az Independent cikke alapján.

A lengyel hatóságok azt jelentették, hogy a pandémia kezdete óta 18 olyan koronavírusos embert találtak, akik nyércfarmokon dolgoztak. A Gdanski Egyetem által talált nyércek viszont az első igazoltan fertőzött állatok az országban, eszerint a korábbi 18 dolgozó nem biztos, hogy a nyércek miatt fertőződött meg.

Az intézmény összesen 91 darab nyércet tesztelt, miután november elején a hatóságok bejelentették, hogy több megyében is tesztelni fogják a farmokon lévő nyérceket. A nyércfarmon dolgozókat a tesztelés aggodalommal töltötte el, attól félnek, hogy a prémjükért tenyésztett állataikat tömegesen fogják lemészárolni, akárcsak Dániában és Franciaországban, ahol eddig már 1000 nyércet leöltek a koronavírus miatt.

A COVID-19 mutációját egyre több ország nyércfarmjain mutatták ki, köztük: Dániában, Franciaországban, Spanyolországban, Lengyelországban, Hollandiában, Dél-Afrikában, Svájcban, Olaszországban, Svédországban, Görögországban, a Feröer-szigeteken, Oroszországban és az Egyesült Államokban.

 

 

Neked ajánljuk

A gyöngy

  • Halasi Zoltán

A király elküldi fiát messze földre, hozza el a kígyótól a kincset. Mielőtt a fiú útnak indul, meg kell válnia ruhájától. Megérkezik, elvegyül az ottaniak között. Ételüktől azonban mintegy álomba merül, megfeledkezik királyfi voltáról, küldetéséről. Apja levele téríti magához. Megigézi a kígyót, megszerzi a kincset. Hazatér, megdicsőül.

Máshogy mutatja ki

  • SzSz

„Az utolsó túlélő halálával Auschwitzot beveszi a kirakatból a történelem. Lomtárba kerül, ott porosodik majd a sötétben a tatárjárás és a waterlooi csata közt” – nyilatkozta Röhrig Géza egy interjúban a Saul fia diadalmenetének egyik állomásán –, a Born in Auschwitz egyszerre igazolja és cáfolja e kijelentést azzal, hogy bemutatja, hogyan hatja át a tragédia háromgenerációnyi család életét.

„A vérfürdő nem vonz”

A Star Trek-filmek Spockja jelenleg az AMC horrorsorozatában, a NOS4A2 második évadában adja a Charlie Manx nevezetű gonoszt, de élőben nincs benne semmi fenyegető. A Rhode Island-i forgatáson értük el.

„Gátlástalanul húzogatjuk ki egymás sorait”

  • Láng Dávid

Több mint ezer induló közül ők nyerték tavaly az Öröm a Zene tehetségkutató országos döntőjét, nem sokkal később pedig Lovasi András is kiválasztotta őket a raktárkoncertes gázsiját szétosztó pályázaton. A duóval arról beszélgettünk, mivel győzhették meg a zsűrit, milyen köztük a dalszerzői dinamika, és terveznek-e teljes zenekarrá bővülni.

Ülő ováció

  • Nagy István

Nyolcvanegy éves korában elhunyt minden idők egyik legnagyobb hatású zenei producere, akinek a jelentősége egyedül talán George Martinéhoz fogható; mindketten a modern zenerögzítési technika úttörőinek, lényegében megteremtőinek számítanak.

A földön kívüli selyemszörny

  • Vida Virág

Amióta online térbe kényszerült a színház, új, alkalmazott műfaj jelent meg a művészetek palettáján, amelyet leginkább „előadás-közvetítésnek” lehetne nevezni, és abban különbözik a korábbi színházi közvetítésektől, hogy eddig soha nem látott nyomatékot kap benne az operatőri munka.

Megtalálva

  • Dékei Kriszta

A művészet történetében komoly hagyománya van a nagy elődök másolásának, a témák és a stílusok újradolgozásának.

Eladó, kiadó

Hérodotosz óta sokat változott a közmeg­egyezés azzal kapcsolatban, mik is lehetnek a történetírás elfogadott témái és alkalmatos forrásai.