Magyar rendszámú autó vezetője okozott súlyos balesetet Horvátországban, hárman meghaltak

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. január 6.

Katasztrófa

Összesen 12-en sérültek meg a balesetben. 

Magyar rendszámú autó vezetője okozott súlyos balesetet szombaton hajnalban Horvátországban: hárman meghaltak, 12-en pedig megsérültek a Zágráb és Rijeka közötti autópályán, Novigrad na Dobri közelében – közölte a Karlovac (Károlyváros) megyei államügyészség.

A helyszíni vizsgálat megállapította, hogy a magyar rendszámú autó sofőrje észak felé haladva nekiütközött a pályaelválasztó korlátnak, áttörte azt, majd átsodródott a dél irányú pályára, és ott frontálisan összeütközött egy horvát rendszámú autóval. 

A horvát gépkocsiban egy házaspár utazott a gyermekével. A 48 éves férfi és a 47 éves nő a helyszínen életét vesztette. A magyar rendszámú autóban egy ember halt meg, az ő személyazonossága egyelőre ismeretlen.

Ivana Kovacic, a károlyvárosi kórház igazgatója a sajtónak úgy nyilatkozott: súlyos sérülésekkel került kórházba az a horvát állampolgárságú kiskorú személy is, akinek szülei életüket vesztették a balesetben. A többi sérült nincs életveszélyben, s mint mondta, külföldi állampolgárokról, vélhetően egyiptomiakról van szó. A baleset hat sérültje került a károlyvárosi kórházba, kettőt Ogulinba, hármat Rijekába egyet pedig Zágrábba szállítottak.

Vera Magdic Bizanovic károlyvárosi államügyész a horvát közszolgálati televíziónak úgy nyilatkozott: még vizsgálják a közlekedési baleset körülményeit, különös tekintettel a magyar rendszámú járműben utazók személyazonosságának megállapítására. Több sajtóorgánum is arról számolt be, hogy a magyar gépkocsi illegális migránsokat szállított, ezt azonban egyelőre nem erősítette meg az államügyész.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk