Már 11 ezernél is több halálos áldozata van a földrengésnek Törökországban és Szíriában

  • MTI/narancs.hu
  • 2023. február 8.

Katasztrófa

Erdogan azt is bejelentette, hogy a sebesültek száma több mint 49 ezer. 

Törökországban 8754 megerősített halálos áldozata van a hétfő hajnali földrengésnek – jelentette be szerdán a földrengés sújtotta övezetben Recep Tayyip Erdogan török elnök. Ezzel a Szíriában közölt több mint 2200 halálos áldozattal együtt a földmozgás több mint 11 ezer ember életét oltotta ki.

Erdogan elnök szerdán a dél-törökországi Kahramanmarasban felállított sátorvárosban arról is beszámolt, hogy a sebesültek száma 49 133-ra nőtt. 

A török államfő elmondta, hogy a mentési munkálatokat az első nap több nehézség hátráltatta, főként, ami a repülőtereket és az utakat illette, de a második napra és mostanra urai lettek a helyzetnek. Elismerte ugyanakkor, hogy az üzemanyag-ellátással továbbra is gondok vannak a katasztrófa sújtotta térségben.

A török vezető beszédében arra kérte a lakosságot, hogy ne üljön fel a provokációknak. Erdogan Kahramanmaras tartomány után Hatayba is ellátogat.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk