Mától lehet regisztrálni a 12-15 éveseket is oltásra

  • 2021. június 10.

Katasztrófa

A gyerekek oltását Pfizer vakcinával végzik majd.

Ahogy Orbán Viktor a csütörtöki Kormányinfón bejelentette, a kormány engedélyezte, hogy megkezdődhessen a 12-15 évesek oltása is. Ennek megfelelően már a mai csütörtöktől lehet ezt a korosztályt is regisztrálni oltásra a vakcinainfo.gov.hu honlapon – áll a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében.

A regisztrációt a szülőnek van joga elvégezni, az online regisztráció során meg kell adni a gyermek nevét, életkorát, TAJ-számát, lakcímét és a szülő elérhetőségeit. Mint írják: az oltás önkéntes, arról a szülőnek van joga dönteni. 12 év alatti gyermekeket továbbra sem lehet oltani és regisztrációjukat sem fogadják el.

Pontos és hiánytalan adatok esetén a regisztrációt néhány napon belül érvényesítik, és mint minden más érvényesen regisztráló, a gyermeküket beoltatni kívánó szülők is automatikusan tudnak online is időpontot foglalni az oltásra az eeszt.gov.hu honlapon.

A közlemény hozzáteszi: a 15 év alattiak oltása jelenleg csak Pfizer-vakcinával lehetséges, Pfizer-oltások folyamatosan foglalhatóak a kórházi oltópontokon.  A szülőktől azt kérik, az oltás időpontjára vigyék magukkal a szülői hozzájáruló nyilatkozatot. Kérdés esetén javasolják, hogy a szülő kérje ki  a háziorvos,  házi gyermekorvos  vagy a gyermek kezelő orvosának véleményét is.

 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk