Még több katonát vezényelnek a kórházakba segíteni

  • Narancs.hu/MTI
  • 2021. november 1.

Katasztrófa

Novembertől már több mint háromszázan dolgoznak 75 kórházban.

Keddtől további 194 fővel nő a kórházakba vezényelt katonák száma. 75 egészségügyi intézményben lesz jelen a Honvédség, hogy segítse a koronavírus-járvány elleni védekezés során az egészségügyi feladatok ellátását – közölte hétfőn a Honvédelmi Minisztérium.

A közlemény szerint így most már mintegy 300 katona nyújt segítséget számos budapesti és vidéki kórházban azért, hogy tehermentesítse az egészségügyi intézmények dolgozóit. A katonák logisztikai feladatokat látnak el, segítenek megmérni az érkező betegek testhőmérsékletét, kísérik, útbaigazítják őket, részt vesznek az adminisztrációs és szállítási feladatokban.

A közlemény szerint a honvédek jelenleg 48 településen „működnek közre a rendőrség jelenlétfokozó járőrözési feladatainak ellátásában, és folyamatosan részt vesznek a migráció elleni fellépésben, a határvédelmi feladatokban is.”

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk