Optimizmus Szerbiában: december elejére kiegyenesedhet a járványgörbéjük

  • MTI/narancs.hu
  • 2020. november 27.

Katasztrófa

Úgy számolják, a korlátozásoknak, ha azokat mindenki betartja, meglesznek a pozitív hatásai.

December elejére kiegyenesedhet a járványgörbe Szerbiában, ha mindenki betartja a szükséges elővigyázatossági intézkedéseket - véli a koronavírus-járvány kezelésével megbízott válságstáb.

A szerbiai közszolgálati televízió péntek reggeli beszámolója szerint Branislav Tiodorovic járványügyi szakértő kiemelte: egy héten belül már kedvezőbb adatokra lehet számítani, mert az intézkedések hatása 10-12 napon belül érzékelhető, az új korlátozások pedig e hét elejétől érvényesek. (Ezek értelmében az élelmiszerüzleteken, gyógyszertárakon és benzinkutakon kívül minden üzletnek be kell zárnia legkésőbb 18 óráig, valamint az utcán is kötelező a maszkviselés.)

A szakember hozzátette, a válságstáb egyelőre nem látja indokoltnak kijárási tilalom bevezetését.

A regisztrált fertőzöttek száma péntekre Szerbiában 7606-tal 148 214-re, Koszovóban 775-tel 37 028-ra, Észak-Macedóniában 1160-nal 58 617-re, Montenegróban 508-cal 33 316-ra, Bosznia-Hercegovinában pedig 924-gyel 84 252-re emelkedett. A járvány halálos áldozatainak száma Szerbiában az utóbbi 24 órában 51-gyel 1366-ra, Koszovóban 15-tel 963-ra, Észak-Macedóniában harminccal 1630-ra, Montenegróban tízzel 469-re, Bosznia-Hercegovinában pedig 51-gyel 2479-re nőtt.

A V4 országaiban már lazítanak a szabályokon, nálunk erről még szó sem lehet

Koronavírus-körkép: megnéztük, hogy egy hónappal karácsony előtt milyen enyhítésekkel vagy épp szigorításokkal próbálkoznak Európa országai. A koronavírus-járvány magyarországi adatai továbbra sem javulnak, a többek szerint késlekedve meghozott újbóli szigorúbb szabályokat pedig már több, mint két hete bevezette a kormány.

Figyelmébe ajánljuk

Mik befolyásolják egy magánfogászati kezelés árait?

  • Fizetett tartalom

Az utóbbi években a magánfogászati ellátás árai is folyamatos emelkedést mutattak. Az állami egészségügyi rendszer leterheltsége és a hosszú várólisták miatt mégis egyre többen fordulnak magánszolgáltatókhoz. Nézzük meg, milyen tényezők befolyásolják a magán fogászatok költségeit!

Mik lehetnek egy online vállalkozás sikerének titkai?

  • Fizetett tartalom

Az online vállalkozások virágzása nem véletlen. Az internet adta lehetőségek nemcsak megkönnyítik az üzletindítást, hanem nagy növekedési potenciált is kínálnak. De mi kell ahhoz, hogy egy online vállalkozás valóban sikeres legyen? Nem elegendő pusztán egy jó ötlet vagy termék, hiszen a verseny nagy, a piac dinamikusan változik, és az ügyfelek elvárásai is egyre magasabbak. Az alábbiakban összegyűjtöttük, mik lehetnek a legfontosabb sikertényezők.