Országszerte pusztított a vihar, háromezer háztartásban volt áramszünet

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 16.

Katasztrófa

Zalaegerszegen házakra, melléképületekre dőlt fák miatt riasztották a tűzoltókat, két házat is villámcsapás gyújtott fel vasárnap éjjel.

Főleg kidőlt fák, letört faágak miatt riasztották a tűzoltókat a vasárnapivihar során – mondta az MTI-nek Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője

Mukics beszámolója szerint országszerte több mint 150 esethez riasztották a tűzoltókat. A vihar a legtöbb munkát Zala megyében, azon belül is Zalaegerszegen adta, de Budapesten, Pest, Fejér és Nógrád megyében is többször kértek segítséget - általában lakóházakra, garázsokra, utakra, elektromos vezetékekre dőlt veszélyes fákat kellett eltávolítaniuk a tűzoltóknak.

 Zalaegerszegen lakóházakra, melléképületre és garázsokra dőlt fák okoztak gondot. A Gasparich Márk utcában egy fa ága letört és egy személyautóra esett. Több helyen is elektromos vezetékekre dőltek a fák, elszakítva azokat. Emiatt este 27 Zala megyei településen mintegy 3 ezer fogyasztónál szünetelt az áramellátás. Jelenleg még 4 településen csaknem kétszáz helyszínen nincs áram, a szolgáltató folyamatosan dolgozik az áramellátás helyreállításán.

 Az erős szél néhány épületet is megrongált: Zalaegerszegen a Göcseji úton egy benzinkút előtetőjét bontotta meg a szél, a Vizslaparki úton egy tízemeletes társasház bádogborítását tépte fel. A Zala megyei Babosdöbrétén a Kő-hegy utcában egy cseréptetős nyitott garázs dőlt rá a bent parkoló két autóra.

 Emellett két családi házba is villám csapott: Budapest XVII. kerületében a Gombosi utcában és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szakolyban a Fenyves utcában is villám csapott az épületbe, meggyújtva a tetőt. A tűzoltók mindkét égő házat eloltották, egyik esetnél sem sérült meg senki. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint délutántól ismét országszerte várhatók heves zivatarok.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk