Ötéves kor felett mindenki jelentkezhet szűrésre az Egyesült Királyságban

  • narancs.hu
  • 2020. május 18.

Katasztrófa

Hétfőtől hivatalosan is bővült a koronavírus-betegség tüneteinek sora.

Ötéves kor felett mindenki jelentkezhet szűrésre az Egyesült Királyságban, ha észleli magán az új koronavírus okozta betegség tüneteit – jelentette be hétfőn a brit egészségügyi miniszter.

Matt Hancock a londoni alsóházban felszólalva közölte: a szűrési jogosultság kiterjesztése az Egyesült Királyság mind a négy nemzetére – Angliára, Walesre, Skóciára és Észak-Írországra - azonnali hatállyal érvényes.
Az Egyesült Királyságban eddig azok voltak jogosultak szűrővizsgálatra a Covid-19 betegség tüneteinek észlelése esetén, akik kritikus fontosságúnak nyilvánított munkahelyeken dolgoznak, akiket koronavírus-betegséggel kórházban kezelnek, akik betöltötték 65. életévüket, akik idősotthonokban laknak, illetve akiknek utazniuk kell munkahelyükre, mert nem tudják otthonról ellátni munkájukat.
Hancock hétfői bejelentése szerint a brit kormány hétfőtől hivatalosan a Covid-19 betegség tünetei közé sorolja a lázzal kísért, újonnan kialakuló makacs köhögésen kívül a szaglás és az ízérzékelés elvesztését is.

(MTI)

Figyelmébe ajánljuk