Tesztelőhelyet alakítottak ki a ferihegyi reptéren

  • MTI/narancs.hu
  • 2020. december 18.

Katasztrófa

PCR-tesztet és antigén gyorstesztet is végez helyben egy magánszolgáltató. 

Már a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is lehetőség van koronavírusteszt elvégzésére: a Budapest Airport és a Universal Medical Hub a 2B Terminálon alakított ki tesztelési lehetőséget, ahol bárki - nem csak utasok - kérheti PCR-teszt vagy antigéngyorsteszt elvégzését.

A Budapest Airport pénteki közleményében azt írták, a koronavírus-tesztközpont a budapesti repülőtér 2B terminál érkezési szintjén, a mindenki által elérhető földi oldalon nyílt. A tesztközpont mellett található információs pultnál bárki tájékozódhat a tesztelés folyamatáról, a tesztelni érkezők eligazítását pedig a terminál több pontján is hoszteszek segítik.

A PCR-tesztet időpontfoglalás nélkül lehet elvégeztetni, az eredményről pedig a tesztet követő 24-48 órán belül elektronikus értesítést kapnak a szűrést igénybe vevők. A szűrőállomáson antigéngyorsteszt elvégzésére is van lehetőség, amelynek eredményéről a tesztelést követő 15-20 percben, szintén e-mailben tájékoztatnak - közölték.

A tesztek elvégzéséhez nem kell előzetesen bejelentkezni, de online regisztrálni kell egy oldalon. Ezt követően a felhasználó e-mailben megkapja azt a QR-kódot, amelyet a helyszínen, érintésmentesen beszkennelhet, és azonnal megkapja a sorszámát.

A váróterületen sorszámhívókat is kihelyeztek, így a távolságtartás betartásával és sorban állás nélkül lehet várakozni. A regisztráció során a felhasználó online fizetheti ki a PCR-teszt összegét, vagyis a hatóságilag meghatározott 19 500 forintot. 

Azt is írták, Universal Medical Hub egészségügyi szolgáltatót tender útján választották ki a szűrések elvégzésére. 

Figyelmébe ajánljuk