Több dolgozó is koronavírusos a János Kórházban és a Semmelweis Egyetemen

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 9.

Katasztrófa

A János Kórház dolgozói nem az intézményben kapták el a vírust.

A Szent János Kórház három dolgozója, illetve a Semmelweis Egyetem több dolgozója is elkapta a koronavírust - írja a 24.hu.

A lap kérdéseire maga a Szent János Kórház közölte, hogy három dolgozójuk is elkapta a fertőzést, de egyikük sem a kórházban fertőződött meg, és "munkavégzésük alatt az előírt védőfelszerelést viselték, ezért betegeinkre nem jelentettek veszélyt".

A három fertőzött dolgozó egyike a Kútvölgyi karantén osztályon, ketten pedig otthonukban töltik a kötelező kéthetes karantén időszakot. A kórház dolgozóit rendszeresen szűrik, a mintavételek folyamatosan zajlanak – emelték ki.

A Semmelweis Egyetem konkrét számot ugyan nem árult el, de szintén több fertőzött dolgozóra utalt a lapnak. Azt írták, "a tünetekkel vagy igazolt betegek kontaktjaként, illetve betegség miatt otthon lévő munkatársak helyettesítése megoldott".

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.