Többen meghaltak az iráni földrengésben

  • MTI/narancs.hu
  • 2023. január 29.

Katasztrófa

Számos épület is megrongálódott.

Legalább hárman meghaltak és több mint 800-an megsérültek a hét végén az iráni Nyugat-Azerbajdzsán tartományban történt, 5,6-os magnitúdójú földrengésben – jelentette vasárnap az IRNA iráni állami hírügynökség Mohammed Szadeg Motamedijan tartományi kormányzóra hivatkozva.

A tájékoztatás szerint a rengések nyomán többtucatnyi településen számos épület megrongálódott. A földmozgások a legsúlyosabban Hój városát érintették.

Pír Hosszein Kolivand, a Vörös Félhold mentőszolgálat iráni központjának vezetője azt mondta, jelenleg 30 embert ápolnak kórházban.

A török-iráni határ vidékéről szombaton jelentettek földrengést, melynek epicentruma Nyugat-Azerbajdzsán tartomány székhelye közelében volt tíz kilométeres mélységben.

A tartományban a múlt héten is rengett a föld, akkor 5,8-a erősségű földmozgást jelentettek onnan.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk