Bob Dylan egy provence-i birtokon állítja ki első állandó installációját

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. május 9.

Képzőművészet

Konkrétan a szőlőtőkék között. 

Az irodalmi Nobel-díjas költő-dalszerző Bob Dylan egy provence-i birtokon állítja ki első állandó installációját, a kovácsoltvasból készült, monumentális Rail Car (Vasúti kocsi) című alkotást.

 Az installáció egy síneken álló vasúti kocsit ábrázol a dél-franciaországi szőlőskertek közepén Aix-en-Provence közelében, a Chateau La Coste birtokon. A "vagon" falait, amelyek közé a látogatók be is léphetnek, kerékpárok, csavarkulcsok, láncok és létrák kovácsoltvas sziluettjei alkotják.

 Dylan 24 festményét is kiállítják a provence-i birtokon. Az augusztus közepéig megtekinthető képek azok alapján a vázlatok alapján készültek, amelyeket a művész 1989 és 1991 között európai és amerikai turnéin rajzolt. A kiállításnak a sztárépítész Renzo Piano által tervezett kiállítási pavilon ad otthont, a festmények Claude Monet, Henri Matisse és Marc Chagall művei mellett lesznek láthatók.

A világhírű amerikai zenész, aki most képzőművészként is bemutatkozik Franciaországban, több mint 110 millió lemezt adott el világszerte.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?