Egy unatkozó biztonsági őr golyóstollal szemeket rajzolt egy avantgárd festmény alakjainak

  • narancs.hu
  • 2022. február 10.

Képzőművészet

Micsoda barbárság.

A valóságban is megtörtént Bean: Az igazi katasztrófafilm elhíresült jelenete: egy unatkozó biztonsági őr golyóstollal szemeket rajzolt egy avantgárd festmény arctalan alakjainak – írja a The Guardian.

A 60 éves biztonsági őr a jekatyerinburgi Borisz Jelcin elnöki központban az első munkanapját töltötte, amikor – valószínűleg unalomból – az egyik absztrakt művészeti kiállításon szereplő műalkotás arctalan alakjainak mivel nem volt,  szemeket rajzolt.

Anna Leporskaya Három alak című festménye 1932 és 1934 között készült, és több mint 300 millió forintra (75 millió rubelre) volt biztosítva. Szakértők szerint a restaurálási munkálatok költsége meghaladja az egymillió forintot (250 000 rubelt).

Az intézmény ügyvezető igazgatója nyilatkozatában nem azonosította a biztonsági őrt, de elmondta, hogy egy külsős biztonsági cég alkalmazottjaként dolgozott, és az eset után a férfit elbocsátották.

(The Guardian)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk