Kiderült, mi Banksy keresztneve

  • narancs.hu
  • 2023. november 21.

Képzőművészet

Előkerült egy a művésszel készült régebbi rádióinterjú.

Előkerült egy régebbi Banksy-val készült BBC-interjú, amelyben az identitására eddig kínosan ügyelő művész elárulta, mi a keresztneve.

A 2003-as felvételen a BBC riportere, Nigel Wrench azt kérdezi tőle, hogy Robert Banks-nak hívják-e, mire a művész úgy válaszol:

It’s Robbie"

Régóta szólnak találgatások arról, mi lehet Banksy valódi neve. Eddig a Robin, a Robert és a Robbie variációk bukkantak fel a neten. A teljes interjú meghallgatható a BBC Sounds műsorában.

A The Banksy Story című podcastsorozat bónuszepizódjában emellett arról is szó esik, hogy Banksy a művészethez való hozzáállását – amely gyors, illegális graffitizés – a mikrózott ételekhez hasonlítja. "Az egész nagyon gyors" – mondja a bristoli művész. "Gyorsan el akarok készülni és köddé válni."

A felvétel egyébként az egyik legkorábbi ismert rádióinterjú a művésszel. A világ legkülönbözőbb pontjain felbukkanó Banksy valódi kilétét eddig soha nem fedte fel. Ebben az interjúban a hangját is hallani lehet.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?