A hódmezővásárhelyi önkormányzat tízmilliókkal támogatott egy alapítványt, amely tagja Lázár János felesége

szerző
Magyar Krisztián
publikálva
2017. dec. 23., 10:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Közben a miniszter szerint „állami és önkormányzati pénzektől teljesen függetlenül” működnek Lázárnéék.

Néhány hónapja írtunk arról, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter felesége kuratóriumi tagja annak a Korábban Érkeztem Alapítványnak, amely 1,2 milliárd forint uniós forrást kapott egy koraszülötteket és azok szüleit segítő mentorhálózat kialakítására. A támogatási szerződést idén nyáron írták alá. Az 1,2 milliárd forinthoz egy fillér önrészt sem kellett hozzátennie a szervezetnek, amelynek pályázati sikeréről még a Fidesz honlapja is beszámolt.

A magyarnarancs.hu információi szerint nem ez az egyetlen olyan alapítvány, amelynek tagja Lázárné Megyeri Zita, és ahol már örülhettek a könnyen jött közpénznek. A hódmezővásárhelyi Tiszta Szívvel Egyesület és a Tiszta Szívvel Alapítvány évek óta adománygyűjtéseket, jótékonysági esteket rendez, és még azt is vállalta, hogy felújít több városi játszóteret. Lázár egy 2015-ös interjújában azt állította, hogy a játszótér-felújításokat „állami és önkormányzati pénzektől teljesen függetlenül” végezte az egyesület. Ehhez képest a Tiszta Szívvel Alapítvány 2014. évi beszámolójában az szerepel, hogy 17,2 millió forintot utalt át nekik a hódmezővásárhelyi önkormányzat egy játszótér kialakítására, majd egy év múlva szintén ugyanerre – illetve néhány más program megszervezésére – 10,1 millió forintot. Ezeken kívül 2013-ban is jelentősebb, 12,3 millió forintos támogatást kaptak a várostól, de az alapítvány éves beszámolójából nem derül ki, hogy mire költhették ezt a pénzt.

A fentiek fényében furcsa, hogy Lázár János azt nyilatkozza: nem közpénzből vitézkedik a feleségéhez köthető alapítvány, amely a helyiek beszámolója szerint tényleg hasznos tevékenységet végez, bár az is igaz, hogy egyebek közt olyan munkákra kap önkormányzati forrást, amely elvileg a város feladata is lehetne.

Lázár János hódmezővásárhelyi pályakezdetéről, arról, hogy mekkora a befolyása a városban illetve a választókerületében, és hogyan építette fel helyi politikai karrierjét, a már szerda óta az újságárusoknál lévő karácsonyi dupla számunkban olvashat. Ugyanitt írunk egy titokzatos luxuskastélyról is, amely körül Lázár János családja felvásárolta a földeket.

Rejtélyes luxuskastély mellett terjeszkedik Lázár János és családja

A miniszter állítja, nincs köze a nemrég épített kastélyhoz, mégis felvásárolták a környező földeket. Ízelítő a már szerdán megjelent karácsonyi Narancsból. Az utóbbi hónapokban egyre többet hallani arról, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 2018-as választásokat követően visszavonulna saját választókörzetébe, ahol szülővárosa, Hódmezővásárhely és környezete fejlesztésével foglalkozna, illetve többet lehetne a családjával.

szerző
Magyar Krisztián
publikálva
2017. dec. 23., 10:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 26
  nandras51
  2018. január 14., 17:31
  "galambocskámnak": Magyarország egyetlen "tehetséges" politikusa a legszemetebb harácsoló, valamint a legszemetebb zsarnok Rákosi óta. Volt már egy pár gyanús haláleset, de ha valóban elkezd megrendülni a hatalma (és ez a pénz elfogytával azonnal bekövetkezik, szerencsés esetben előbb), menten elkezd durvább eszközökhöz nyúlni. Ugyanis ez ilyen. Gátlástalan g..i.
 2. 25
  tiszapolgári
  2017. december 25., hétfő 19:34
  Mint mindig, Békegalambnak most is hamar elfogytak az érvei, és mint mindig, most is hamar átment aljadék provokátorba.
 3. 24
  galambocskám
  2017. december 25., hétfő 17:19
  " Engem nem "nyugtatgathatsz". TILOS. Ne kelljen többször visszatérni erre. Ha nem fejezed be, következményei lesznek."

  Ne fenyegess hercigem mert ijedős vagyok.

  Inkább majd én veszek be nyugtatót ha írsz valamit.

  Vizes borogatás?

  Azt szabad?

 4. 23
  rworse
  2017. december 25., hétfő 12:21
  Az előzőről lefelejtettem a címzést, természetesen a grrreselyűnek szól.
 5. 22
  rworse
  2017. december 25., hétfő 12:19
  Sokadszor vagyok kénytelen mondani, állítsd le, hogy az én (vagy mások) nyugtatgatásával próbálsz terelni. Engem nem "nyugtatgathatsz". TILOS. Ne kelljen többször visszatérni erre. Ha nem fejezed be, következményei lesznek.
 6. 21
  galambocskám
  2017. december 25., hétfő 10:03
  Nem védem a Török Szultánt.

  Magyarország egyetlen igazán tehetséges politikusa nem szorul rá grrr néni védelmére.
 7. 20
  galambocskám
  2017. december 25., hétfő 09:58
  Be kéne venned valamit hercigem. Még a végén agyvérzést kapsz és furdalhat a lelkiismeret.

 8. 19
  rworse
  2017. december 25., hétfő 08:48
  Nem mellesleg, a grrreselyűnek kéne elolvasni a dublini egyezményeket, hogy azok miről is szólnak - függetlenül attól, hogy elavulttá váltak 2015.-ben néhány nap alatt. De ez nem ide tartozik, húzzon innen a grrreselyű a picsába a hazug propagandamániáival.
 9. 18
  rworse
  2017. december 25., hétfő 08:41
  A grrreselyű szokásához híven hazudozva mosogat össze nem összemosható dolgokat. Megint úgy tesz, mintha. Tipikus orbánista módszer. És tipikusan orbánistán egyre kényszeresebb, egyre hibbantabb, egyre putyinohabonyibb, egyre altrightabb, egyre fakenews-abb. Na de, függetlenül attól, hogy sillabuszhazudozik, húzzon ez alól a cikk alól a bánatos picsába a monomániáival. Itt a cápamosolyú korruptságáról van szó.
  Itt arról beszéljen a grrreselyű, hogy a kedvenc cápamosolyúja is eléggé korrupt. Közel se annyira, mint a vezér és strómanjai, de nem is tisztakezű - félreértés ne essék, ez az alapítványi összefonódás csak csepp a lázárkorrupciós tóban.
 10. 17
  Cyrano
  2017. december 25., hétfő 08:38
  16.
  Arra sincs remény, hogy valaha maga megértsen egy szöveget.
  A röghöz kötést már 1790-ben eltörölte II. József.
  Nem értem miért kell védeni olyan ellen a hont, aminek a veszélye a nullához konvergál.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs
Légy tudósítónk! Jelentkezés

Politika

még több Politika...

best of Narancs