Az egri Momentum a bírósághoz fordul a választókerületek átrajzolása miatt

  • narancs.hu
  • 2023. december 16.

Kis-Magyarország

A helyi képviselő szerint törvényellenesen rajzolták meg a határokat, ráadásul mást töltöttek fel a város honlapjára.

„Nem elég hogy baleknak nézik Eger lakosságát, de még törvénytelen is amit csináltak” – kommentálta Jánosi Zoltán momentumos képviselő, hogy új választókerületi határokat húzott meg a megyei jogú városban a Mirkóczi Ádám vezette hivatal. Az új kerületek megrajzolása törvényi kötelesség, ugyanis a város lakossága 50 ezer alá csökkent, így az eddigi 12 helyett már csak 10 önkormányzati képviselőre lehet szavazni jövőre, így csökkenteni kellett az eddigi választókerületek számát is.

Jánosi szerint a következő problémák vannak az új körzetek meghatározásával:

- Mindkét megszüntetett körzet ellenzéki. „A Fidesz boldog, így nekik lejt a pálya, a fideszes érdeknek kedvez a döntés.”

- Mirkóczki Ádám két jól fizetett alpolgármestere jól járnak a körzethatár-manipulációval.

- Az Eger lakosságának közel harmadát kitevő Felsőváros három képviselőjéből elveszít egyet, csak kettő marad. „A Felsőváros lakói tehát buknak az új kerülethatárokkal, ez gyakorlatilag a felsővárosban élők diszkriminációja.”

- „Szigetszerű” részek is vannak az újraformált körzetekben, azaz pl. a 1. választókerülethez tartozik a Mikszáth Kálmán utca mindenféle kapcsolódás nélkül tartozik a körzethez, melyet tilt a törvény.

- Jánosi szerint az egrieket átverték: „Láthatóan baleknak nézik az egrieket, ugyanis a város hivatalos honlapjára, az eger.hu-ra hamisított térképet tettek fel az új kerületekkel, a sziget jellegű részeket összekötve a kerület nagyobb részével vagy éppen teljesen kihagyva. Ez egyben mutatja, hogy az egri úgynevezett városvezetés is pontosan tudja mennyire kínos és vállalhatatlan ez a szétmanipulált új körzethatár-beosztás.”

Jánosi Zoltán a tegnapi napon a Miskolci Törvényszékhez fordultam, hogy semmisítsék meg ezt a beosztást, és kötelezzék új verzió elkészítésére a várost.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!