Az Elk*rtuk vetítésén nem terjed a vírus?

Kis-Magyarország

Egy iskola lemondott egy rendezvényt a járvány miatt, miközben a jászberényi moziban telt házzal ment a fideszes propagandafilm.

Martfűn a József Attila Általános Iskola november 3-án tette közzé honlapján, hogy sajnálatos módon elmarad az intézmény fennállásnak 60. évfordulójára meghirdetett ünnepi rendezvény. Mint írták, "intézményünk, a Martfűi József Attila Általános Iskola idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját. 2021. november 7-én egy ünnepi rendezvénnyel szerettünk volna tisztelegni ennek a több mint fél évszázadnak, melyre szeretettel vártunk mindenkit. Sajnálattal értesítünk minden érdeklődőt, hogy a jelenlegi járványügyi helyzet nem teszi lehetővé rendezvényünk biztonságos megrendezését."

Az iskola tehát nem kockáztatott, és a vírushelyzetre való tekintettel inkább lemondta a rendezvényt.

A jászberényi moziban viszont megtartották a nemrég bemutatott fideszes propagandafilm, az Elk*rtuk vetítését. Pócs János, a város kormánypárti országgyűlési képviselője november 5-én Facebook-oldalán fotókon mutatta be, hogy a fideszes politikát mennyire nem hatja meg a járványügyi helyzet, pláne ha az Elk*rtuk bemutatásáról van szó.

Mint arról a Narancs.hu korábban beszámolt, a jászberényi fideszesek komoly hisztit vágtak le amiatt, hogy nem játsszák azonnal a helyi filmszínházban az ominózus műalkotást. Azzal vádolták a városvezetést, hogy letiltották, nem engedélyezték az önkormányzati fenntartású moziban vetíteni a Gyurcsány-filmet. Lapunknak Balogh Béla alpolgármester azonban határozottan cáfolta, hogy bármit is megtiltottak volna. Szerinte a mozi műsorrendjében novemberben már minden bizonnyal benne lesz a film, így Jászberényben is meg lehet majd tekinteni.

És így is lett; a nagy balhét kiverő Tamás Zoltán, a jászberényi képviselő-testület fideszes frakcióvezetője maga jelentette be, hogy immáron meg lehet tekinteni a fideszes körökben oly nagyon várt filmet.

Navracsics is rászállt egy mozira

„A mai nap során levélben fordultam Bakonyi Veronikához, a Tapolca Városi Mozi igazgatójához az Elk*rtuk című film műsorra tűzésével kapcsolatban.” – írta a kormánypárti politikus hétfőn a közösségi oldalán. Navracsics levelében úgy fogalmazott: „Szeretnék választ kapni arra a kérdésre, hogy milyen megfontolás, netán utasítás áll a döntés mögött, és mikor tűzik műsorra az ElkXrtuk című filmet?” A mozi vezetője azt válaszolta a fideszes politikusnak, „a lefolytatott egyeztetések eredményeként született döntés alapján a filmet nem tűztük műsorra”.

A film vetítésének feszülten várt eljövetelét közvetítette aztán közösségi oldalán büszkén Pócs János. A fideszes képviselő örömmel konstatálta, hogy teltházas a rendezvény a jászberényi moziban, és valóban, ahogy a fotókon látható, kevés az üres hely a nézőtéren. A mozi előterében pedig egymás sarkába érnek a látogatók. Az is jól látszik, hogy, bár állítólag osztottak maszkot, azt nem viselte mindenki

Az utóbbi időben az ország népe megtapasztalhatta, hogy a vírus nem terjed állami ünnepi rendezvényen, vallási világkongresszuson, vadászati világkiállításon, ünnepi békemeneten, de most már azt is láthatjuk, ha célirányos állami szintű politikáról, fideszes pártérdekű propagandáról van szó, akkor filmvetítések alkalmával sem.

Kedves Olvasónk!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. Ezt a rovatát vidéki újságírók írják szűkebb környezetük országosan is fontos eseményeiről. Életbevágónak tartjuk, hogy Magyarország lakói értesüljenek olyan helyi történetekről és véleményekről, amelyeket a kormányhatalom eltitkolni igyekszik.

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Nézzen be a magyarnarancs.hu-ra mindennap: itt ingyenesen megtalálja a nap legfontosabb híreit, és még sokkal többet! De a nyomtatott heti Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt. S ha tetszett, amit olvasott, kérjük, támogasson minket.

Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk