Az MSZP-s, akinek bejött a NER: eddig 450 millió bevételnek örülhet a szocialisták trafikosa

  • - ngm -
  • 2015. július 16.

Kis-Magyarország

Aktív MSZP-s politikus az ügyvezetője annak a törökszentmiklósi trafikvállalkozásnak, amelyet két éve visznek feleségével. A baloldali képviselő szerint nincs ezzel semmi gond.

Remekül járt Serfőző István, a szocialisták törökszentmiklósi képviselője, mert a 2013-as visszafogott kezdés után, 2014-ben már prímán hozott feleségével közös trafikvállalkozása, a Miklós Trafik Bt., ahol Serfőző István ügyvezető – erről is beszámolunk a legfrissebb Magyar Narancsban. A trafikpályázaton Serfőző felesége két trafikot nyert Törökszentmiklóson.

false

 

Fotó: MTI

A Szolnokhoz közeli 21 ezres várost ősz óta jobbikos polgármester vezeti, ennek apropóján látogattuk meg a települést, ahol Serfőző Istvánnal is találkoztunk. Serfőző szocialistaként emberemlékezet óta tagja Törökszentmiklós önkormányzatának, igaz, mindezt úgy teszi, hogy 2002 óta nem tudott egyéni sikert felmutatni: se önkormányzati, sem országgyűlési választáson. (2010-ben polgármesterként is indult, de nem győzött.)

Ennek ellenére Serfőző nem panaszkodhat, feleségével együtt működtetett trafikjuk elég jól pörög. A Miklós Trafik Dohány Kiskereskedelmi Betéti Társaságot 2013. április végén indították, a dohányárú-kiskereskedelem mellett élelmiszert, italt is forgalmaznak, sőt, szerencsejáték fogadást is bonyolítanak az OPTEN cégadatai szerint. A Bt. beltagja Serfőző Istvánné, kültagja Serfőző István, (az adatok szerint mindketten ügyvezetői a trafikvállalkozásnak) utóbbi 2010-ben az MSZP országgyűlési képviselő-jelöltje volt a parlamenti választáson, jelenleg a városi önkormányzat egyetlen baloldali tagja. (És bizottsági elnök a Jobbik-vezette önkormányzatban.) 2013-ben 124 millió forint, idén már 327 millió forint árbevétele volt a trafiknak, azaz a két év alatt a sikeres trafikbiznisz 451 millió forint árbevételt termelt. Mindez 2013-ban kettő, tavaly csaknem 17 millió forint üzemi eredményt jelentett Serfőzőéknek, a vak is látja, hogy egyre jobban megy az üzlet.

false

 

Fotó: OPTEN

De nem ciki mindez? – tettük fel a költői kérdést. (Ráadásul a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsból kiderül: a sikeres trafikpályázatait maga Serfőző írta.)

Találkozásunkkor egyebek mellett arról is faggattam, hogy a trafikmutyi haszonélvezőjeként hogyan tudja a baloldali értékrendet képviselni. Ekkor „Serfőző elhárítja a felvetésem, és azt mondja, üzlet és politika közt nincs kapcsolat, majd kifejti, ha egy dolog 99 százalékban rossz és 1 százalékban jó, attól még lehet a jó részét használni, úgyhogy mi itt a gond, ő csak használja a jót”.

Serfőző István ügyével kapcsolatban megkerestük az MSZP-t is. Tőlük azt kérdeztük, hogy „Összeegyeztethető-e az MSZP számára, hogy egyik képviselője a trafikmutyi haszonélvezője legyen, és így képviselje a baloldalt helyben?”, illetve ha nem összeegyeztethető, „akkor lép-e az ügyben a párt?”. Cikkünk megjelenéséig nem reagált a szocialista párt, ha megteszik, válaszukat közzétesszük.

Korábban Mesterházy Attila, még MSZP-elnökként megüzente az újdonsült trafikosoknak, hogy pártja választási győzelme esetén új pályázatot írnak ki a dohányboltok üzemeltetésére. Jelen állás szerint Serfőző Istvánnak ettől nem kell félnie.

A Jobbik törökszentmiklósi térhódításáról és annak előzményeiről a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban olvashat részletesen.

Figyelmébe ajánljuk