A volt fideszes alpolgármester kipakolt, a jobbikos képviselő kérdezett, a belügyminiszter meg "válaszolt"

Kis-Magyarország

„Milyen lépéseket tesz a gyulai korrupció felszámolása érdekében?” – kérdezte Stummer János, a Jobbik országgyűlési képviselője írásban Pintér Sándort. A miniszteri választól nem lett okosabb.

Még augusztus elején Gyula volt fideszes alpolgármestere, Galbács Mihály 23 oldalas dolgozatot juttatott el a Fidesz legfelső vezetőihez, így Orbán Viktorhoz, Kövér Lászlóhoz és Kubatov Gáborhoz arról, hogy megítélése szerint korrupciós jelenségek érhetők tetten a békési fürdővárosban. Továbbá szerinte bizonyos pontokon összeér a helyi városvezetés és egy bizonyos gazdasági érdekkör. Minderről elsőként három részes összeállításban a lapunk számolt be.

Ahogy arról is, hogy ennek nyomán Galbács kizárását kezdeményezte a gyulai Fidesz szervezet, és Görgényi Ernő (Fidesz) gyulai polgármester bejelentette, hogy a történtek miatt feljelentést tett volt alpolgármestere ellen. Azóta Galbács Mihály már nem tagja a Fidesznek, mivel egy másik jelölő szervezet, a Mindenki Magyarországa Mozgalom képviseletében polgármesterjelölt lett Gyulán.

Galbács, aki Gyulán robbantott

Galbács, aki Gyulán robbantott

Fotó: A szerző felvétele

A belügyminiszterhez fordult

A történtek nyomán Stummer János, a Jobbik országgyűlési képviselője írásbeli kérdéssel fordult belügyminiszterhez arról érdeklődve, hogy Pintér Sándor „milyen lépéseket tesz a gyulai korrupció felszámolása érdekében?”

Stummer, aki kérdezett

Stummer, aki kérdezett

Fotó: youtube.com

„A Belügyminisztériumnak nem tartozik feladat- és hatáskörébe különböző sajtóhírek kommentálása. A Gyula városához kötődő, írásbeli kérdésben említett ügyekkel összefüggésben a rendőrség nyomozó hatóságaihoz feljelentés nem érkezett” – áll a belügyminiszter napokban küldött válaszában.

Figyelmébe ajánljuk