Gyere, kicsim, a Fidesz szeret! – 13 éves gyereket hív kampányolni Orbán Viktor

  • Stemler Miklós
  • 2014. február 22.

Kis-Magyarország

Orbán Viktortól kapott Ági levelet, melyben a kormányfő a rezsicsapatba hívja őt. Ági 13 éves, szülei nem értik, hogy kaphatott lányuk meghívót a Magyar Csapatba, mivel ők sose írtak alá semmit. A Fidesz szerint csak azok kapnak meghívót, akik korábban szignáltak.

„Először jót nevettünk, mert nem értettük az egészet, később azonban idegesek lettünk” – meséli a magyarnarancs.hu-nak a 13 éves Ági édesanyja, aki most már az egész történetet inkább elkeserítőnek, mintsem viccesnek tartja (a kislány nevét szülei kérésére megváltoztattuk).

A pécsi család nemrég kapta meg az Orbán Viktor (és Csizi Péter baranyai Fidesz-elnök) által szignózott – és lapunk birtokába került – levelet, amely Ágit a Magyar Csapatba invitálja. A kislány a korábbi években is kapott már leveleket, elsősorban különböző gyerekvédelmi eszközök prospektusait, de azok mindig a szülőknek szóltak. Kérdés, hogy Ági hogyan kerülhetett fel a Fidesz listájára, hiszen a meghívók elvileg célzottan mentek ki azoknak, akik korábban már aláírásukkal jelezték: beszállnak a rezsiháborúba. (A párt reakcióját lásd alább.) A szülők állítása szerint azonban ők soha semmit nem írtak alá a Fidesznek, és arról sem tudnak, hogy lányuk így tett volna. Felmerülhet természetesen a tévedés lehetősége, ám a szülők nem tudnak arról, hogy a közvetlen szomszédságukban élnének hasonló nevű családok.

Ezt a levelet kapta Ági

Ezt a levelet kapta Ági

 

A Fidesz kommunikációs igazgatójától, Kocsis Mátétól a tudomásunkra jutott eset kapcsán azt szerettük volna megtudni, hogy milyen listákból dolgozott a meghívók kiküldése során a párt. Az alábbi választ kaptuk: „A Magyar Csapathoz önkéntesen lehet jelentkezni személyesen, online vagy telefonon. A legutóbbi összesítés szerint már 107 ezer fő fölött van a Magyar Csapat tagjainak száma és napról napra erősebb. Amennyiben a rezsifórumokra való meghívásokra gondol, oda azok kaptak meghívót, akik korábban aláírásukkal támogatták a rezsicsökkentés megvédését” – reagált a Fidesz sajtóirodája.

A párt állításának azonban nemcsak a pécsi család története mond ellent, hiszen Ági csak egy azok közül, akik úgy kaptak levelet, hogy korábban nem írtak alá semmit – mindez arra utal, hogy nemcsak a rezsicsökkentő aláírásokból dolgozhatott a Fidesz. Szekszárdon például az E14–PM választókerületi elnökét invitálta a Magyar Csapatba Orbán Viktor miniszterelnök és Horváth István képviselőjelölt. Márpedig kérdésünkre Kovácsné Zug Ildikó kategorikusan kizárja, hogy bármikor aláírt volna bármit a kormánypárt aláírásgyűjtő akcióin. „Legálisan nem szerepelhetek a Fidesz adatbázisában” – állítja.

A pártszövetség dél-dunántúli politikai igazgatója, Berkecz Balázs egyik közeli hozzátartozója is kapott ilyen levelet. Az érintett szintén nem emlékszik arra, hogy bármit is aláírt volna, ennek ellenére Orbán Viktor és Tiffán Zsolt őt is invitálta a február eleji szigetvári Magyar Csapat-toborzásra. Igaz, ebben az esetben némi hiba csúszott a címzésbe: a levél ugyanis Berecz, nem pedig Berkecz névre érkezett.

Figyelmébe ajánljuk