Kilépett a Jobbikból a szolnoki képviselő, aki együtt akart működni az ellenzéki pártokkal

Kis-Magyarország

Galló György Péter korábban aláírt egy együttműködési megállapodást a többi párttal, a Jobbik ezért fel is függesztette. 

Még a pártból is kilépett az a jobbikos képviselő, aki korábban aláírta a helyi ellenzéki együttműködési megállapodást Szolnokon. 

"Nem hagyott más választást nekem a Jobbik!" – ezzel kezdte Facebook-bejegyzését a választások másnapján Galló György Péter szolnoki (volt) jobbikos képviselő, aki a választás előtt egy többpárti helyi ellenzéki megállapodást írt alá arról, hogy Szolnokon az április voksolás után is együtt akarnak működni. 

Mint arról korábban írtunk, a megállapodást a Momentum, az LMP, a Párbeszéd, a DK, az MSZP és a Jobbik alapszervezeti, választókerületi, városi, megyei vezetői írták alá, a Jobbik nevében Galló György Péter, de a párt városi vezetése szerint neki mint választókerületi elnöknek nem lett volna joga aláírni a megállapodást. Galló ellen ekkor etikai eljárást is kezdeményezték és fel is függesztették minden tisztségéből. 

Galló György Péter most arról írt, hogy a Jobbik igazgatói szintjéről kapott jelzést, hogy lépjen ki a pártból, ezzel viszont meg is szűnt a Jobbik-frakció a szolnoki önkormányzatban, ahol ezzel tovább erodálódott az ellenzék Szolnokon.

Galló hozzátette, nagyon sajnálja, hogy nem hagyott számára más választást a Jobbik országos és helyi vezetése, és mindent megtettek annak érdekében, hogy elüldözzék a pártból azért, mert aláírta az említett ellenzéki megállapodást.

Úgy folytatta, hogy a megállapodás aláírása miatt rendkívül méltatlan és brutális támadás érte a párt országos és helyi vezetése részéről. Megjegyezte, ezt a megállapodást a Jobbikon kívül a DK, az MSZP, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd is aláírta, viszont retorzió csupán őt érte, a többi párt nem büntette meg a képviselőit azért, mert együtt akarnak működni a későbbiekben is. 

Úgy vélte, a Jobbik vezetésének az sem számított, hogy két héttel voltak a választások előtt egy ilyen hír – miszerint felfüggesztik a párt egy, a többi ellenzéki párttal együttműködni kívánó tagját – rendkívül negatívan csapódhatott le a szavazóknál. Szerinte ilyen méltatlan, bajtársiatlan és brutális támadás után világossá vált számára, hogy nincs maradása a Jobbikban. 

Galló ráadásul azt írta,

a Jobbik igazgatói szintjéről utasítást kapott, hogy lépjen ki, vagy kizárják.

Mint írta, ez rendkívül szíven ütötte, és teljesen értetlenül állt a helyzet előtt, hiszen azon pártok városi, és regionális vezetőivel írt alá együttműködést, akikkel közösen indultak a választáson. 

Ezen a ponton döntötte el, hogy a Jobbikból ki fog lépni, viszont a választásokat nem akarta további negatív hírekkel befolyásolni, ezért ezt a döntését csak a választások után jelentette be. Hozzátette, egyéni önkormányzati választókörzetéért és az ott élők képviseletéért a városban és a városi közgyűlésben továbbra is minden erejével munkálkodni fog, azonban már a Jobbikon és a Jobbik frakción kívül – vagyis nem mond le képviselő-testületi mandátumáról, csak egyelőre függetlenként marad. 

Galló jelezte Szalay Ferenc polgármesternek is, hogy kilép a Jobbik-frakcióból és a pártból, ezzel pedig meg is szűnik a Jobbik szolnoki frakciója, mivel a pártnak csupán egy képviselője maradt a városban.

Kedves Olvasónk!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. Ezt a rovatát vidéki újságírók írják szűkebb környezetük országosan is fontos eseményeiről. Életbevágónak tartjuk, hogy Magyarország lakói értesüljenek olyan helyi történetekről és véleményekről, amelyeket a kormányhatalom eltitkolni igyekszik.

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Nézzen be a magyarnarancs.hu-ra mindennap: itt ingyenesen megtalálja a nap legfontosabb híreit, és még sokkal többet! De a nyomtatott heti Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt. S ha tetszett, amit olvasott, kérjük, támogasson minket.

Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk