Kínai vakcina miatt áll a bál Kübekházán

Kis-Magyarország

„Márkizajokkal bandázik” – rótta meg a főorvos a polgármestert, aki az orvosi kamarához fordul.

Harmincéves munkakapcsolat romlott meg Kübekházán amiatt, hogy a polgármester mást gondol a védőoltásról, mint egy orvos.

A Délmagyarország címlapján közölte csütörtökön, hogy Balla Beáta azonnali hatállyal felbontotta a kübekházi közfoglalkoztatottak foglalkozás-egészségügyi ellátásáról szóló szerződését, „és nem is újítja meg, amíg Molnár Róbert a település polgármestere”.

A csecsemő-gyermekgyógyászat, a háziorvostan és üzemorvostan főorvosa ezt a kübekháziak Facebook-oldalán jelentette be. Balla Beátát Molnár Róbert polgármesternek az a február 24-i levele háborította fel, amelyben a község vezetője megkérte a helyi háziorvost, Deák Enikőt, hogy a helyiek egészségének védelme érdekében körültekintően járjon el a kínai vakcina használatával kapcsolatban, mert virológusok azt mondták, gond lehet vele. Ezért csak azokat oltsa vele, akik írásban nyilatkoznak arról, hogy kérik.

 

KH-jelenti: 2021. 02. 24. 9:55 A POLGÁRMESTER A KÍNAI VAKCINÁVAL VALÓ OLTÁSSAL KAPCSOLATBAN ÍRT LEVELET A...

Közzétette: Kübekháza Hírszolgálat – 2021. február 24., szerda

Balla Beáta harminc éve áll kapcsolatban Kübekházával, néha helyettesítette is ottani kollégáját, amellett, hogy az önkormányzat foglalkozás-egészségügyi orvosa. Azt írta, azért nem tud elmenni szótlanul a polgármesteri levél mellett, mert szerinte politikai indíttatásból, indulatból született: „Önnek esküjéhez híven a települését óvnia, az ott élő embereket védelmeznie kell. Önnek nem választási lehetősége, hanem kötelessége betartani és betartatni a járványügyi feladatokat. Önnek nem feladata vakcinaelemzéseket végezni, még kevésbé virológusokra hivatkozni. Ön a község háziorvosa felé tett utasító hangnemű és bizonytalanság keltését szító levelével átlépett minden megengedhető etikai, emberi és vezetői határt. Ezzel a járványügyi védekezést hátráltatni nem más, mint aljas összeesküvés a józan ész, a biztonság és a magyar emberek ellen.

Ezt teszi a magyar kormány ellenzéke, és ilyen alapon ön is, mert elvesztette józan eszét, és a márkizajokkal bandázik”

– írta Balla Beáta.

A főorvos a Narancs.hu megkeresésére és kérdéseire nem kívánt válaszolni. Azt mondta, üzenete így is nagyobb nyilvánosságot kapott, mint amire számított.

Molnár Róbert

 
Molnár Róbert a magyar-román-szerb hármashatárnál.
Fotó: Szlavkovits Rita
 

„Nem utasítottam a doktornőnket, csak kértem, és azt gondolom, minden polgármesternek az a dolga, hogy a településén élőket védje” – nyilatkozta lapunknak a leveléről Molnár Róbert, aki megosztotta a közösségi oldalon a delmagyar.hu cikkét, azzal a megjegyzéssel, hogy munkája elismerésének tekinti, amikor az ügy kapcsán őt, a „sutyerák kübekházi polgármestert” is „legazemberezte" Bayer Zsolt, mert jó érzés egy klubba tartozni Nelson Mandelával és Ferenc pápával. – „Azt olvasom, hogy Kínában sem oltanak azzal a vakcinával 59 éves kor fölött, nálunk pedig igen, ilyenkor szerintem tényleg körültekintően kell eljárni. Csak azt szeretném, hogy ne haljon meg senki, és akiknek ez a dolguk, azok erre nagyon vigyázzanak.”

Azt gondolom, munkám elismerése az, ha Bayer Zsolt Nelson Mandela, Ferenc pápa, stb... után engem, a sutyerák kübeki...

Közzétette: Molnár Róbert – 2021. március 3., szerda

Molnár Róbert azt mondta, mivel Balla Beátának foglalkoztatás-egészségügyi szerződése, nem pedig háziorvosi szerződése van Kübekházával – ami tizenhárom közfoglalkoztatott ember üzemorvosi ellátását jelenti –, ellátatlanul nem marad a szerződésbontás nyomán senki. Meg fogják oldani ezt a feladatot a háziorvossal, aki idő közben szintén üzemorvos lett.

A polgármester az üzenet hangneme miatt az orvosi kamara etikai bizottságához fordul.

Azt, hogy ezután nem lesz semmilyen kapcsolatban egymással Kübekháza és Balla Beáta főorvos, azért nem lehet kijelenteni, mert a helyettesítési beosztás miatt bármikor előfordulhat ezután is, hogy Balla doktornőnek a község betegeit kell ellátnia. A háziorvosi ellátás és a vállalkozói alapon működő munkaegészségügyi ellátás két külön kategória.

Az idén ötvenéves Molnár egykor dolgozott Torgyán József kisgazda politikus mellett, 1998 és 2002 között a Független Kisgazdapárt országgyűlési képviselője volt, 2002 óta, 19 éve polgármester Kübekházán, legutóbb, 2019-ben egyedüli jelölt volt. Hét könyvet írt, hívő keresztény, és tényleg jó a kapcsolata a szintén ellenzéki Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterrel:

Dr. Molnár Róbert Kübekháza polgármestere, akinek nagyon sokat köszönhetek a kampány alatt nyújtott sok segítségért,...

Közzétette: Márki-Zay Péter – 2018. február 27., kedd

Figyelmébe ajánljuk