Kirúgták az Ungár Péterhez tartozó Egri Ügyek szerkesztőségét

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 11.

Kis-Magyarország

A szerkesztőség keserű közleményben búcsúzik, a lap elvileg egyelőre nem szűnik meg. 

A honlapján megjelent közleményben búcsúzik az Egri Ügyek szerkesztősége, amelyben arról számolnak be, hogy felmondtak a teljes szerkesztőségnek, bár ezt egy másik lapból kellett megtudniuk. 

A közleményben arról írnak, hogy lehet korrektül is kirúgni mindenkit, de velük nem ez történt, "senki nem mondott nekünk egy árva szót se arról, ki és mire készül, egy másik újságból tudtuk meg, hogy a többségünknek ennyi volt. Azóta a felmondólevelünkön kívül még egy vállon veregetés sem érkezett abban a helyzetben, amikor a szerkesztőség hat tagjából öt mehet, amerre akar."

A közleményben felidézik, hogy néhány éve az Ungár Péter és Gerényi Gábor által létrehozott Azonnali Média Kft. vette meg az Egri Ügyeket, ekkor szerintük megkapták az esélyt, hogy "igazi és nyomokban még akár jó vidéki lap lehessünk. Olykor ez sikerült is és marhára élveztük, hogy semmit sem hallunk a tulajdonosainkról, senki nem pofázik bele, mit és hogyan írjunk. Szabadok voltunk. Szabadon szúrtunk el egy csomó mindent, de szabadon írtunk olyan cikkeket is, amelyek manapság a Fidesz által csicskalapokká átkódolt vidéki oldalak többségében egyszerűen lehetetlen. Függetlenek voltunk a pártpropagandától és attól a mérhetetlen sok szennytől, amit a hatalom az emberek agyán vonatoztat át már régóta."

A közleményben arról is írnak, hogy az utóbbi egy-két évben többször kaptak üzeneteket, telefonhívásokat polgármesterektől, alpolgármesterektől, képviselőktől, akik "idióta üzenetekkel, telefonhívásokkal vagy nyílt fenyegetésekkel próbálnak minket 'jobb' belátásra bírni". A független sajtó szerepe így szerintük már csak az archiválás, hogy létezzenek, fennmaradjanak még olyan felületek, amelyek próbálják a lehetőségeik szerint leírni, mi is történik ebben az országban, annak egyes szegleteiben, mert "így némiképp ellensúlyozható az, ahogy a kormánypárt és szócsövei, nyúlványai már nem csak a múltat, de a jelent is igyekeznek meghamisítani".

Bár a hatfős szerkesztőségből öt embert kirúgnak, a lap egyelőre nem szűnik meg, erről azt írják:

"az Egri Ügyek állítólag nem szűnik meg – legalábbis azt mondják azok, akik a kirúgásunkról korábban nekünk semmit sem mondtak –, de már nem lesz olyan, mint az elmúlt években. Hogy milyen lesz, nem tudjuk, mert már nélkülünk lesz valamilyen."

Hozzáteszik azt is, hogy a jelenlegi információik szerint egyelőre csökkentett üzemmódban megy tovább az Egri Ügyek az egriugyek.hu-n, aztán a kiadó másik, szombathelyi lapja (az ugytudjuk.hu) egyik rovataként működik majd a lap. "A lehetséges összevonást egyébként úgy fogalmazta meg néhány napja egy podcastban a kiadó egyik munkatársa, akit nem tettek lapátra, hogy mindez csupán a működés 'áramvonalasítása'. Sok sikert kívánunk mindehhez, de talán senki nem sértődik meg, ha azt mondjuk, reméljük, hogy lesz még sokáig Egri Ügyek és valakik, akik szerencsés esetben nálunk sokkal ügyesebbek, tovább tudják majd a jelent archiválni. Nem Szombathelyen és nem is 'áramvonalasítva', Egerben, az ország egyik, nekünk talán legszebb városában."

Ungár Péter és Gerényi Gábor nemrég felmondtak a tulajdonukban lévő Azonnali.hu szerkesztőségének is, amely ezzel be is fejezi a működését

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk