Lemondott Jászberény DK-s alpolgármestere

Kis-Magyarország

Gedei József a tavaszi választás után egy nappal távozott volna, de a jobbikos polgármester hétfőn elfogadta a lemondását.

Jászberény polgármestere, Budai Lóránt a közösségi oldalán közölte a hírt, amit egyébként Gedei József a helyi rádióból tudott meg. Budai tájékoztatása szerint Gedei József 2021. december 21-én levélben lemondott alpolgármesteri tisztségéről az országgyűlési választásokat követő nappal. Hozzátette, egyeztetésüket követően úgy döntött, hogy a lemondást 2022. január 3-tól fogadja el.

A polgármester kifejtette, döntésének oka, hogy a város vezetésében nem akart hónapokig tartó tisztázatlan, bizonytalan helyzetet, valamint semmiképp sem szerette volna a város lakosságát megtéveszteni, a hivatal és az intézmények munkáját megnehezíteni.

Gedei József lapunk érdeklődésékre elmondta, hétfőn délután telefonhívást kapott a helyi rádiótól, és annyit kérdeztek tőle, olvasta-e. Visszakérdezett, hogy mit. Ekkor hívták fel figyelmét a polgármester közleményére. A DK politikusa a Narancs.hu-nak is megerősítette, hogy az április választásig tervezett posztján maradni és csak azt követően kívánt lemondani a tisztségről. Erről a képviselő-testületet is értesítette, illetve személyesen is elbeszélgetett Budaival. Ennek ellenére adta ki most a közleményt a polgármester, hogy akkor ne várjanak a választásokig, máris felállhat az alpolgármesteri székből Gedei.

A DK-s politikus lemondását két fő indokkal magyarázta. Egyrészt nem tudott azonosulni azzal,  ahogy a Malom-ügyet kezelte a Budai vezette város. Szerinte nem kellett volna a "saját lábuk alól kirúgni a széket", hiszen minden bizonnyal a kormányzat megsegítette volna a várost, mivel – ahogy fogalmazott - nagy valószínűséggel nem Jászberény hibájából fuccsolt be az építkezés. Így azonban, hogy a város felbontotta a szerződést, lehet, vissza kell majd fizetni a támogatást a kamatokkal együtt. A Malom-üggyel több alkalommal is foglalkozott lapunk, legutóbb ebben a cikkünben írtunk róla: 

Másrészt az ellenzéki összefogást tarthatatlannak minősítette. Gedei József ezzel összefüggésben elmondta, nem tud egyetérteni olyan kijelentéssel, mint amit Budai Lóránt tett, miszerint ki kell venni a Gyurcsány-kártyát Orbán paklijából. Nem tud úgy együtt dolgozni olyan emberrel, aki patás ördögnek festi le Gyurcsány Ferencet. Arról nem is beszélve, hogy Gedei szerint Budai Lóránt elfelejti, a DK hathatós támogatásával lehetett polgármester.

Megírtuk: Budai Lóránt Gedei József helyett azt a Kertész Ottót támogatta az ellenzéki előválasztáson, aki az MSZP színeiben indult. Ez egyáltalán nem tett jót a kapcsolatuknak. Kertész meg is nyerte a jászsági előválasztást.

Gedei József a továbbiakban önkormányzati képviselőként folytatja munkáját.

Kedves Olvasónk!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. Ezt a rovatát vidéki újságírók írják szűkebb környezetük országosan is fontos eseményeiről. Életbevágónak tartjuk, hogy Magyarország lakói értesüljenek olyan helyi történetekről és véleményekről, amelyeket a kormányhatalom eltitkolni igyekszik.

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Nézzen be a magyarnarancs.hu-ra mindennap: itt ingyenesen megtalálja a nap legfontosabb híreit, és még sokkal többet! De a nyomtatott heti Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt. S ha tetszett, amit olvasott, kérjük, támogasson minket.

Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk