Megalázták a jászberényi ellenzéki polgármestert a Semmelweis-napi ünnepségen

Kis-Magyarország

Nem fogadták a polgármester köszönését a magas rangú fideszesek, és nem szívesen látták maguk mellett az ünnepségen.

Semmelweis-nap és az ápolók napja alkalmából tartott ünnepséget a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház, a rendezvényre pedig meghívták Budai Lóránt polgármestert is, hogy az önkormányzat nevében személyesen köszöntse a kitüntetetteket. Csakhogy nem minden arany, ami fénylik, vagyis nem minden meghívó igazából meghívó. 

Budai a Facebookon számolt be az esetről, azt írta, egykori egészségügyi dolgozóként különösen nagy öröm volt ez számára, de

érkezésekor a kórház főigazgatója és a meghívott díszvendégek állítása szerint még a köszönését sem fogadták,

majd miután a rendezvény elején rajta kívül mindenkit köszöntöttek, gyorsan egyértelművé vált számára, hogy nemhogy az "ünnepi asztalhoz" nem fog ülni, de beszédet sem fog mondani. 

"Természetesen az üzenetet vettem és azt a helyére tettem" – írta az eset után közösségi oldalán Budai.

A díszvendégek egy asztalnál foglaltak helyet, ott volt Pócs János, a Jászság fideszes országgyűlési képviselője, Rétvári Bence államtitkár, Piroska Miklós, a megyei kórház főigazgatója, valamint a jászberényi kórház vezetője, Csiki Zoltán.  

Csiki volt már egyszer a jászberényi kórház igazgatója, 2012 és 2015 között, majd innen előbb Hatvanba, később Egerbe ment, 2019-től pedig az Emmiben volt helyettes államtitkár, de 2021 elején már távozott is posztjáról. Így került vissza Jászberénybe, ahol helyettese az a Szabó Tamás, aki Budai előtt a város fideszes polgármestere volt és jelenleg is politikai ellenlábasa az önkormányzati képviselő-testületben Budainak.

Szabón kívül Csiki sem lehet túl jó viszonyban Budaival, lényegében perben is álltak egymással, ugyanis információink szerint Csiki volt az, aki még 2015-ben, 12 év munkaviszonyt követően kirúgta Budait, aki ezért beperelte a kórházat. A Kecskeméti Munkaügyi Bíróság elsőfokú ítéletében ki is mondta, hogy politikai hovatartozása miatt jogellenesen távolították el az intézményből,  majd Budai a pert 2017-ben másodfokon is megnyerte.

Csiki Zoltán most a Facebookon reagált Budai megszólalására, posztjában arról írt, hogy nem igaz, hogy Budai meghívót sem kapott a Semmelweis-napra, holott nem ezt tette szóvá a polgármester, hanem azt, hogy ha már meghívták és elment, lényegében kutyába sem vették. Csiki szerint viszont Budai nem reagált a meghívóra és különben is, tavaly sem ment el az ünnepségre (bár az idén ugye egyértelműen igen). 

A rendezvényen egyébként mind Pócs, mind Csiki, mind Rétvári beszédet mondott.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?