Inzultáltak egy képviselő nőt a szentgotthárdi fürdőben az ott dolgozók

  • narancs.hu
  • 2017. március 23.

Kis-Magyarország

Az asszonyt többen is bántalmazták egyszerre. Könnyű testi sértés miatt tett feljelentést.

Nagyon durva dolgok történtek kedd este a szentgotthárdi fürdőben. Szalainé Kiss Edina városi képviselő egy karbantartási munkát ment be ellenőrizni, ám a helyszínen többen szidalmazták, majd bántalmazták is a politikust. Szalainé a rendőrségen könnyű testi sértés miatt tett feljelentést, és nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szerzett – a hírt egy Vas megyei hírportál tette közzé.

false

 

A cikkben videón megszólal maga a sértett is, aki rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezi a történtek miatt, valamint a műszaki és az ügyvezető igazgató felmentését. Szalainé szavaiból az is kiderül, a képviselő arra gyanakszik, hogy a fürdő vezetése megdézsmálhatta a városi fürdő kasszáját, ezért csalás miatt is feljelentést tett. „Az évek óta esedékes, legnagyobb karbantartási munkák kezdődtek meg a napokban, amelyek létfontosságúak a szentgotthárdi fürdő további működéséhez, ezért a város egyik legfontosabb érdeke, hogy ezek a munkálatok a korábbi tervek szerint folyjanak, és határidőre befejeződjenek” – mondta el a closer.hu-nak Szalainé arról, hogy miért ment a fürdőbe.

Frissítés

Szalainé Kiss Edinát telefonon értük el.  A gotthárdi képviselő-testület független tagja magyaranarancs.hu-nak elmondta, hogy március 21-én, kedden szeretett volna bemenni a fürdőbe tájékozódni a felújítás haladásáról, és fényképet készíteni egy látványos munkáról,  akkor éppen alpinisták dolgoztak az épület kupolájában.

Ezt a fürdő egyik alkalmazottja nehezményezte – mondván munkaterület – sőt  fizikai erővel (lökdöste, blúzát eltépte), részben személyének és a családjának szóló fenyegetéssel próbálta meg a helyi politikust kiebrudalni a fürdőből.  Szalainé tájékoztatta a dolgozót, hogy mint képviselőnek, és mint a fürdőt is felügyelő önkormányzati bizottság tagjának joga van bármikor bemenni az önkormányzati tulajdonú épületbe, és bármit dokumentálni is, annál is inkább, mert a város 10 millió forinttal beszállt a fürdő felújításába. Az egyébként jól megtermett férfi dolgozó ezt figyelmen kívül hagyta – tudtuk meg a képviselőtől.  A dolog addig fajult, hogy Szalainé egy irodába menekült, hangos segélykiáltására hívtak mentőt és rendőrt.

Van azonban előzménye annak, hogy a fürdőben nem fogadták szívélyesen a képviselőt.  Március 14-én a város jegyzőjével és a polgármesteri hivatal egy másik tisztviselőjével feljelentést tett folytatólagosan elkövetett sikkasztás ügyében. Ugyanekkor a NAV-nál közérdekű adatbejelentéssel éltek. Arról, hogy milyen tényekre alapozták a sikkasztás gyanúját, egyelőre nem kívánt nyilatkozni a képviselő.

Szalainé Kiss Edina lapunknak megjegyezte, hogy fia (aki egyébként a Closer.hu portál főszerkesztője) egyetemista, úszómesterként a fürdőben dolgozik, ami már eleve szálka volt a fürdő egyes munkatársainak szemében, voltak, akik úgy vélték, kémkedni küldte a fiát a fürdőbe. Egyelőre arról nincs információnk, hogy a rendkívüli közgyűlést össze hívja-e Huszár Gábor polgármester.

Telefonon kerestük a fürdőt üzemeltető cég ügyvezetőjét, nem értük el, e-mailben elküldött kérdéseinkre várjuk válaszát.

Neked ajánljuk