Jobbik-alelnök a CEU-tüntetésről: ugyanazok szervezték, mint a Majdant és a rózsás forradalmat

  • - ngm -
  • 2017. április 11.

Kis-Magyarország

Kreml-propagandával robog a Jobbik a néppártosodás útján! Toroczkai azt írta, barátaival együtt fél perc alatt söpörné el a CEU mellett tüntetőket.

Nincs könnyű helyzetben a Jobbik a CEU-botrány kapcsán, azt már eddig is láttuk. Egyrészt a párt vezetése (Vona Gábor) azt kommunikálja, hogy bár távol áll tőle a Soros-világ (jelentsen ez most bármit is), mégis helyteleníti a CEU-ra irányuló támadást, mert az nem jogszerű, nem demokratikus stb.

A probléma csak az, hogy a Jobbik szavazóinak jó része mélységesen egyetért Orbán Viktorral, és még a módszert is helyesli, ahogy a Fidesz vezére kisöpörné Magyarországról a CEU-t. (Hiszen egyebek mellett azért is csinálja a cirkuszt Orbán, mert szüksége lesz a jobbikos szavazókra egy év múlva.) De nemcsak a jobbikos szavazók éreznek így, a párt alelnöke, Toroczkai László még kevesli is a CEU elleni tempót – nem kis zavart okozva ezzel a Jobbiknak, erről itt írtunk bővebben.

false

 

Fotó: MTI

Az ásotthalmi polgármester tegnap este megint szót kért a Facebookon a CEU kapcsán. Ezt írta a tegnapi esti Sándor-palota előtt kezdődő tüntetésről: „Az a tüntetés azonban, amely tegnap közvetlenül nem 4-5 millió magyar, hanem mindössze néhány ezer Soros-egyetemen nevelkedett felforgató érdekében zajlott Budapesten, engem rémisztett meg. No, nem a védőfelszerelés nélkül közéjük küldött rendőröket lökdöső, tornából felmentett liberálisoktól ijedtem meg, hiszen a valódi hazafiakkal kb. fél perc alatt söpörnénk el a tegnapi hangadókat (más kérdés, hogy ha mi lökdösnénk a rendőröket, minket nem simogatnának, hanem izraeli vízágyúval, lovasrohammal, gumilövedékkel, könnygázgránátokkal támadnának). A rémisztő az, hogy a tegnapi tüntetések mögött ugyanazok álltak, akik a 2003-as grúziai úgynevezett rózsás forradalom vagy a 2013-as kijevi Majdan-tüntetések mögött. A cél Budapesten is a véres anarchia, amelynek a végén egy Soros Györgyhöz és amerikai barátaihoz közel álló nemzetellenes politikai formáció kerülhetne hatalomra.”

Ez a bejegyzés a nyílt agresszióra tett utaláson túl (vö. cukiságkampány) azért fontos a Jobbik alelnökétől, mivel szóról szóra terjeszti a putyini propagandát az ukrán és a grúz Kreml-ellenes megmozdulások kapcsán. Hogy az úgynevezett színes forradalmakról mit gondol a Kreml, azt itt alaposan kivesézik a The Moscow Timesban. Csak egy adalék: a cikkben ismertetett 2014-es biztonságpolitikai konferencián maga Putyin adta elő, hogy a „színes forradalom” ma már a békére leselkedő legfőbb veszélyforrás. Katonai vezetők arra figyelmeztettek, hogy a nyugati titkosszolgálatok a világ számos pontján forradalmak kirobbantása révén, mintegy belülről igyekeznek megdönteni a Nyugat terjeszkedésének útjában álló hatalmakat.

Ma már nagyjából ezt gondolja a Jobbik alelnöke is, aki még csak nem is Kovács Béla! Amikor legutóbb megkérdeztük a pártot, hogy egyetért-e Toroczkaival, a Jobbik úgy védekezett: az ásotthalmi polgármester csak magánvéleményt közölt.

Figyelmébe ajánljuk