Tovább gyengül az ellenzéki egység Szolnokon

Kis-Magyarország

Lemondott Fajcsák Károly, a képviselő-testületbe DK-sként bejutott képviselő.

Fajcsák egészségügyi okokra hivatkozva vált meg mandátumától. 2020 elején másodmagával kilépett az ellenzéki Szolnoki Többség nevű formációból, ezzel borítva az ellenzéki együttműködést, majd független képviselőként maradt tagja a testületnek. A múlt év végén azonban ha nem is ült be ellenzéki frakcióba, de ismét kifejezte szándékát, hogy függetlenként is támogatja az ellenzéket.

Információink szerint a képviselő egyebek mellett nem bírta azt a nyomást, súlyt, amit a Fidesz is szeretett volna ráhelyezni annak érdekében, hogy még inkább tovább bontsa az ellenzéki egységet. Szerettünk megkérdezni Fajcsák Károlyt lemondása pontos okairól, de nem sikerült elérnünk.

Fajcsák képviselői körzetében a lemondást követően időközi választást kell tartani, természetesen a veszélyhelyzet elmúltával.

A 2019-ben győztes szolnoki ellenzék szétesésével ebben a cikkünkben foglalkoztunk részletesen:

(Címlapképünkön a szolnoki városháza)

Kedves Olvasónk!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. Ezt a rovatát vidéki újságírók írják szűkebb környezetük országosan is fontos eseményeiről. Életbevágónak tartjuk, hogy Magyarország lakói értesüljenek olyan helyi történetekről és véleményekről, amelyeket a kormányhatalom eltitkolni igyekszik.

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Nézzen be a magyarnarancs.hu-ra mindennap: itt ingyenesen megtalálja a nap legfontosabb híreit, és még sokkal többet! De a nyomtatott heti Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt. S ha tetszett, amit olvasott, kérjük, támogasson minket.

Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk