Tűzcsapok Helvécián, avagy "pontszerű akadályok" a járda közepén

  • narancs.hu
  • 2020. április 25.

Kis-Magyarország

Aligha véletlenül lett téma a Bács-Kiskun megyei Helvécián, hogy tűzcsap került a járda közepére. A polgármester kikéri magának a kritikát.

A Kecskeméthez közeli Helvécián tavaly ősz óta zajlik a járdaépítési program, amelyre pályázaton nyert pénzt a település. A jövő hét végéig kell befejezni a munkát.

A helyi közbeszéd első számú témája lett, hogy néhány tűzcsap a megépített járdák közepére került. Minderre már a község polgármestere, Balogh Károly is kénytelen volt reagálni Fb-oldalán. A község vezetője azt írta: „a tervezés során megengedett, hogy pontszerű akadályok legyenek egy járdán”. Egyben azzal próbálta nyugtatni a helyieket, hogy nem a végleges helyük a tűzcsapoknak a járda közepe – írja a kecskeméti kecsUp.hu.

Tényleg minden rendben van?

Ponthalmazszerű akadály

Fotó: kecsUP.hu

A független hírportál megkereste a polgármestert, aki mérgesnek tűnt a történtek miatt. Balogh Károly felsorolt több fejlesztést, amelyet az ő polgármestersége idején végeztek el Helvécián. Úgy látja, ő próbál jót tenni, segíteni az itt élőkön, ezért is idegesíti, hogy most a tűzcsapokról beszél mindenki a faluban. Ahogy mondta: többen a pálya széléről kiabálnak be.

Figyelmébe ajánljuk