Egy újabb város, ahol a fideszes polgármester Orbán hobbiján spórol

  • narancs.hu
  • 2020. április 23.

Kis-Magyarország

Összesen 70 millió forinttal húzta meg a másodosztályos fociklub támogatását Kovács Ferenc saját hatáskörben.

Polgármesteri előterjesztésben, saját hatáskörben összesen 70 millió forinttal kurtította meg a nyírségi megyeszékhely másodosztályú labdarúgó csapatának idei támogatását Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester.

A koronavírus-járvány miatt a nyíregyházi közgyűlés nem tart üléseket, ezért rendeleti jogkörnél fogva a városvezető egyedül döntött arról, hogy a 2020-ra a férfi felnőtt csapat számára odaítélt 39 millió forintos szponzori díjat 19,5 millióra módosítja, az egyszeri, 50 millió forintos szponzori díjat pedig eltörli. A Nyíregyháza Spartacus FC a magyar labdarúgás második vonalában a 27 forduló után a 8. helyen áll.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a járványügyi veszélyhelyzetben az összes versenyprogramot felfüggesztette, kétséges, hogy a bajnokságokat be lehet majd fejezni. Lövei Csaba, a nyíregyházi ellenzék képviselője a Narancs.hu-nak elmondta, ezzel a döntéssel ők is egyetértenek.

Mint emlékezetes, a nemrég megválasztott győri polgármester, a Borkai-érában háttérbe szorított Dézsi Csaba András még a járvány berobbanása előtt közölte, hogy a győri ETO focistáit nem tartja érdemesnek arra, hogy a város támogassa a klubot.

Figyelmébe ajánljuk