Bernd Storck mellébeszélésben is messze felülmúlja a magyar edzőket

  • narancs.hu
  • 2016. július 2.

Kispálya

Öt gondolat a nagyembertől, amit még Pintér Attila sem bírna kimondani röhögés nélkül.

Az Eb után következett ugyan némi hallgatás, ám napjaink egyetlen német eredetű hungarikuma, a világverő Storck mester ma végre szólásra emelkedett, kimerítő interjút adván a Nemzeti Sportnak. Idézzük a sikerkovács szavait.

false

 

Fotó: MTI/EPA

1. Már a torna előtt is azt hangoztattam, hogy mindent megteszünk a siker érdekében, s az összes meccsen győzni akarunk. A csapat bebizonyította, nem a levegőbe beszéltem.

2. Sajnos nem úgy alakult az a találkozó, ahogyan szerettük volna.

3.  Ez most nem jött be, de a pozitívumokat kell nézni...

4. Arra pedig különösen büszke vagyok, hogy tényleg huszonhárom egyenértékű focistám volt a keretben. Bárkit küldtem pályára, nem kellett félnem amiatt, hogy csalódást okoz.

5. Maximálisan megbíztam a csapatomban, s azokban a játékosokban, akiket meghívtam a válogatott keretébe. Rá is szolgáltak erre, hiszen mindenki megtette, amit kértem tőle.

Hiába is tagadnánk, ez az utolsó gondolat a kedvencünk, a mágus tehát azt kérte a tanítványaitól, hogy kapjanak ki 4:0-ra a belgáktól, s azok simán hozták is az eredményt. S ezzel a dörzsölt tréner és a fiúk egész Európát átverték. Most néznek hülyén, hogy nekik miért kell tovább focizniuk.

Figyelmébe ajánljuk