Könyvmelléklet – Visszhang

Utazás álomországba

Könyv

Az alcím ötperces esti meséket ígér, amelyek épp azt az időt töltik ki, amíg a gyerekek elalszanak (ahogy azt például egy Móricka nevű kedves szülő elképzeli).

De azért kipróbáltam, és valóban: az egyenhosszra tömörített, két nyomtatott oldalt betöltő sztorik valóban felolvashatók ennyi idő alatt. A környezetem el is aludt (déli fél kettő volt). Így tehát hetven éjjelre elegendő az anyag, amelynek a gerincét a Grimm testvérek klasszikusai adják. Megtaláljuk A szépség és a szörnyeteg történetét, a Hamupipőkét, Az erdei anyóka legendáját is. De mellettük ott vannak az Andersenek is persze, meg állatmeséket is kapunk a világ minden tájáról. Nagy meglepetések nem érnek, igaz, egy-két gyöngyszem akad a sok ismerős ötperces között, például Maui legendája, a Tündérek vagy a Tűzmanócska.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Kommunális hulladékkal fűti a Duna Aréna létesítményeit a Budapesti Közművek a vizes VB alatt

  • Fizetett tartalom

A Budapesti Közművek keretén belül működő FŐTÁV Távhőszolgáltatási Divízió 2017 óta látja el távfűtéssel a Duna Arénát. A hőenergiát jelenleg a Budapesti Közművek tulajdonában lévő Fővárosi Hulladékhasznosító Mű állítja elő. Az erőmű az éves nagykarbantartás után múlt héten újra üzembe állt, - így a medencék megfelelő hőmérséklete és a használati melegvíz folyamatosan biztosított a FINA Világbajnokság gördülékeny lebonyolításához, valamint a magyar sikerekhez.