21 éves francia-izraeli lány látható a Hamász túszvideóján

  • narancs.hu
  • 2023. október 17.

Külpol

Édesanyja könyörög, hogy hozzák haza. 

Mia Schemnek hívják azt fiatal nőt, akiről a Hamász hétfőn este közzétett egy videót. A túszul fogvatartott Schem 21 éves és francia-izraeli állampolgár – írja a 444.hu

A felvételen Schem azt kéri, hogy minél hamarabb adják vissza a családjának. A nőnek eközben egy ismeretlen egészségügyi dolgozó kötözi be a karját. A videót a Hamász Telegram-csatornáján adták ki, és Schem azt mondja: Gázában van, gyógyszert kap, és haza akar menni. Az nem világos, hogy mikor készült. 

A család képviselője a múlt héten Emmanuel Macron francia elnökhöz fordult, hogy segítsen kiszabadítani eltűnt hozzátartozójukat. Továbbá megerősítette a Reutersnek a nő személyazonosságát. 

Az izraeli hadsereg közleményt adott ki, amelyben leírták, hogy folyamatos kapcsolatban állnak Schem családjával, és elítélték a Hamászt, mint „gyilkos terrorszervezetet". Közölték, hogy „minden hírszerzési és operatív intézkedést" felhasználnak a foglyok hazatérése érdekében. 

„Tegnap láttam a gyermekemet a televízióban, láttam, hogy életben van. Láttam, hogy ő az. Korábban hallottam olyan pletykákat, hogy vállon vagy lábon lőtték. Most látom, hogy a vállán lőtték meg. Látom, hogy megműtötték, nagyon rémültnek tűnik. Úgy néz ki, mint akinek nagy fájdalmai vannak. Látom, hogy azt mondja, amit mondanak neki, de azt is látom, hogy stabil. Világos, hogy orvosi ellátásra van szüksége.

Tegnapig nem tudtam, hogy él-e vagy halott. Csak annyit tudtam, hogy lehet, hogy elrabolták. Könyörgöm a világnak, hogy hozzák haza a gyermekemet.

Ő csak egy buliba ment, egy fesztiválra, hogy jól érezze magát. És most Gázában van, és nem ő az egyetlen. Sok gyerek van, aki elment erre a bulira. Sok csecsemő, gyerek, idős ember és holokauszt-túlélő van, akiket elraboltak, akiknek a házát felgyújtották. Ez az emberiség elleni bűntett. Mindannyiunknak össze kellene gyűlnünk, hogy megállítsuk ezt a terrort, és mindenkit hazahozzunk” – nyilatkozta Mia Schem édesanyja lánya túszul ejtésével kapcsolatban. 

Sajtóbeszámolók szerint Emmanuel Macron francia elnök is megszólalt az ügyben: „visszataszítónak”, „gyalázatosnak” ítélte a túszejtést, továbbá a nő „azonnali és feltétel nélküli szabadon bocsátására szólította fel” a terroristákat.  „Franciaország teljes mértékben mozgósítva van, és partnereivel együtt dolgozik a Hamász által fogva tartott francia túszok kiszabadításán" – tette hozzá. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk