Lelőtték a rendőrök a brüsszeli terrortámadás elkövetőjét

  • narancs.hu
  • 2023. október 17.

Külpol

A 45 éves Abdesalem Lassoueddel egy kávézóban végeztek a belga főváros Schaerbeek nevű kerületében.

A brüsszeli rendőrök agyonlőtték azt a férfit, aki hétfőn este megölt két svéd állampolgárt – jelentette a BBC. A 45 éves Abdesalem Lassouedet egy kávézóban lőtték le Brüsszel Schaerbeek kerületében. Belga sajtóértesülések szerint a terroristát mellkason lőtték a rendőrök, de kórházba szállítás közben belehalt sérülésébe. Annelies Verlinden belga belügyminiszter a VRT flamand közszolgálati csatornának azt mondta, a férfinél talált automata fegyver ugyanaz, mint amivel a hétfői gyilkosságokat elkövették.

A tunéziai illetőségű férfiről azt írják, 2019-ben menedékjogot kért az országban, de kérvényét 2020-ban elutasították. Valahogy aztán Belgiumban maradt, sőt a hatóságok szeme elől is eltűnt. A Magyar Hang brüsszeli tudósítója arról számolt be, az Abdesalem Lassoued után folytatott kutatás a város Schaerbeek kerületére koncentrálódott, merthogy itt lakott a férfi. Az éjszaka során már átfésültek egy húsz lakásból álló házat, de a terroristát nem találták meg. Reggel azonban egy bejelentés érkezett arról, hogy – szintén Schaerbeekben – egy kávézóban látták a gyanúsítottat. Itt csaptak le rá a különleges erők, mivel elfogni nem tudták – nem világos, hogy megkísérelték-e –, ezért mellkason lőtték.

A terrorista hétfőn este két svéd szurkolót lőtt le Brüsszelben, egy harmadik embert megsebesített. Egy közösségi oldali videójában azt mondta, az Iszlám Állam nevében cselekedett. Szemtanúk szerint "Allahu Akbar!" kiáltással támadt áldozataira. Tettét azért követhette el, mert Svédországban az utóbbi időben többször is Koránokat égettek. 

A terrortámadás miatt hétfő este Brüsszelben félbeszakították a Belgium-Svédország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőt. A nézők később a rendőrség segítségével hagyták el a stadiont.

A történtek részleteit ebben a cikkünkben dolgoztuk fel:

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.