25 ezer fölé nőtt a földrengés áldozatainak száma

  • narancs.hu
  • 2023. február 11.

Külpol

A valós szám ennél is nagyobb lehet.

Az AP híradása szerint a török elnök 21 848 halottról számolt be szombaton, miközben Szíriában 3553 áldozatot tartanak számon. Az öt nappal ezelőtt történt földrengés áldozatainak száma ezzel meghaladja a 25 ezret, de a valós adatok ennél is lesújtóbbak lehetnek.

Törökországban több mint 80 ezren sérültek meg. Még lehetnek túlélők, de egyre kisebb az esély, hogy megtalálják őket 130 órával a tragédia után. Szombaton egy öttagú családot is kimentettek a romok alól Nurdagi városában.

A New York Times arról ír, hogy egyre erősebbek azok a hangok, amelyek Erdogan és a török államigazgatás hozzáértését és hatékonyságát kétségbe vonják. Sokan arra panaszodnak, hogy a földrengés után nagyon nehezen indult meg a hivatalos segítség, az emberek magukra voltak utalva. A lap emlékeztet, hogy Erdogan népszerűsége éppen az 1999-es, 17 ezer áldozatot követelő földrengés után ívelt fel, és 2003-ban választották elnökké. Korábban írtunk róla, hogy a Twitter elérését korlátozták az országban, és arról is, hogy milyen érzékenyen érinti a politikai elitet a katasztrófa, hiszen Törökország hamarosan választásokra készül.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk