A Yahoo sem ússza meg a kirúgási hullámot

  • narancs.hu
  • 2023. február 11.

Külpol

Húszszázalékos leépítést hajt végre a cég a marketingosztályon.

8600 dolgozójának ötödétől, vagyis több mint 1700 alkalmazottjától válik meg év végéig a Yahoo tech cég – írja a BBC-re hivatkozva a Telex. A cég a hirdetési részlegét szervezi át, innen az alkalmazottak felét küldik el. Bár a folyamat az év végéig eltart, a kezdés erős lesz, hiszen ezer dolgozó munkaviszonya azonnal megszűnik. 

Nem a Yahoo az egyetlen a techcégek közül, ahol sok embert leépítettek: többek között a Spotify is leépítést jelentett be januárban, az alkalmazottak hat százalékát, legalább 600 embert küldtek el. Ez azonban szinte semmi a teljes iparági kirúgást nézve. A Google anyavállalata – és a Spotify tulajdonosa –, az Alphabet 12 ezer doglozóját küldi el, ami a zenemegosztó platformhoz hasonlóan hatszázalékos leépítés. Emellett a Meta – Facebook – 11 ezer, a Microsoft 10 ezer, az Amazon pedig több kör után már több mint 18 ezer dolgozót rúgott ki.

A Yahoo magyarázata szerint a hirdetővállalatok küzdenek a rekordmagas inflációval és a kereslet visszaesésével, így kénytelenek csökkenteni marketingköltéseiket. Vagyis az online platformok hirdetési bevétele jóval kevesebb lett. A Yahoo az Apollo Global Management magántőke-befektetési társaság tulajdona, 2021-ben vették meg ötmilliárd dollárért.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk