400 orosz állampolgárt vettek őrizetbe, akik Navalnijra emlékeztek

  • narancs.hu
  • 2024. február 18.

Külpol

Többeket börtönbe zártak.

36 városban mintegy 400 embert tartóztattak le az Alekszej Navalnijra emlékező megmozdulásokon Oroszországban – írja a Meduzára hivatkozva a 444. Szentpéterváron több mint 200 embert vettek őrizetbe, közülük 38-an az éjszakát is a rendőrségen töltötték. 42 embert letartóztattak, ők 1-6 nap elzárást kaptak, másokat pénzbírsággal sújtottak.

Alekszej Navalnij február 16-án halt meg a börtönben, tisztázatlan körülmények között. Az orosz szövetségi büntetés-végrehajtás tájékoztatása szerint az aznap reggeli séta után lett rosszul, de a holttestét nem adják ki az édesanyjának. Az ellenzéki politikus halála üzenet lehet a választásra készülő Oroszországnak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk